Ο Alonso δοκίμασε το LMP1 της Toyota στο Μπαχρέιν

Σχετικά άρθρα

Ο στόχος του Fernando Alonso για το άτυπο «triple crown» παραμένει, αφού ο Ισπανός θέλει να κατακτήσει μία ακόμα νίκη σε μια μεγάλη διοργάνωση, πιστεύοντας έτσι ότι θα γίνει ο καλύτερος οδηγός στον κόσμο. Ο 36χρονος θα τρέξει στις 24 ώρες της Daytona, ενώ είναι πολύ πιθανό να πάρει μέρος στις 24 ώρες του Le Mans, τον διασημότερο αγώνα αντοχής του πλανήτη.

Προκειμένου να πάρει μία γεύση από τα αγωνιστικά, ο πιλότος της McLaren οδήγησε το Toyota TS050 Hybrid στην πίστα του Μπαχρέιν πριν από μερικές ώρες. Ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής χρειάστηκε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στο αυτοκίνητο, και αρχικά κινήθηκε στο 1:45 και 1:44. Στους τελευταίους γύρους του, ήταν ικανός να πιέσει περισσότερο, γράφοντας έτσι το 1:43.709.

Ο χρόνος του δεν είναι τόσο εντυπωσιακός, αφού ο Sebastien Buemi με το ίδιο αυτοκίνητο σταμάτησε τα χρονόμετρα σε 1:42.183, όντας έτσι σχεδόν 1,6 δευτερόλεπτα ταχύτερος, αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη γεύση του Alonso, ενώ οι 37 γύροι δεν είναι πολλοί όταν οδηγείς για πρώτη φορά ένα αυτοκίνητο.

Την ταχύτερη επίδοση της ημέρας σημείωσε ο Timo Bernhard με την Porsche 919 Hybrid, γράφοντας το 1:40.244. Η Toyota είναι ενθουσιασμένη με τις δοκιμές του Alonso, έτσι ο Hisatake Murata της ομάδας δήλωσε σχετικά:

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ο Fernando θα δοκιμάσει το αυτοκίνητό μας. Όταν μας επισκέφθηκε στην Κολωνία, όλοι όσοι τον συνάντησαν μπορούσαν να αισθανθούν τον ενθουσιασμό του και το πάθος του για το άθλημά μας. Είναι ένας πραγματικός οδηγός αγώνων. Σεβόμαστε πολύ το ενδιαφέρον του για τις διάφορες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είμαστε στην ευχάριστη θέση να του προσφέρουμε την ευκαιρία να οδηγήσει ένα υβριδικό LMP1 αγωνιστικό. Θα είναι ενδιαφέρον να ακούσουμε το feedback του για την TS050 Hybrid.

Ο Ferni θα μπει ξανά στο ιαπωνικό μονοθέσιο για την απογευματινή περίοδο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr