Alonso: Θέλω να γίνω ο καλύτερος οδηγός στον κόσμο

Σχετικά άρθρα

Ακόμα κι αν δεν είσαι οπαδός του, ξέρεις καλά ότι ο Fernando Alonso ανήκει στους καλύτερους οδηγούς αγώνων του πλανήτη. Ο Ισπανός έχει να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2006, αλλά έχει δείξει γιατί θεωρείται ο πιο ολοκληρωμένος στο άθλημα. Αυτό δεν είναι αρκετό για τον 36χρονο, γι’ αυτό και προετοιμάζεται για το πολυπόθητο «Triple Crown».

Ο Ferni θα πάρει μέρος στον 24ωρο αγώνα της Dayton με την United Autosports, στα τέλη του Ιανουαρίου, κάτι που ίσως να σημαίνει πως προετοιμάζεται για τον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Η πρόθεσή του να αγωνιστεί στα 500 μίλια της Indianapolis δείχνει ότι ο Alonso θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται κι εκτός Formula 1, διότι επιμένει να λέει πως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από την κορωνίδα του.

Θέλω να είμαι ο καλύτερος οδηγός αγώνων στον κόσμο και, για να το κάνεις αυτό, πρέπει να αγωνιστείς σε διαφορετικές κατηγορίες και να κερδίσεις σε διαφορετικά μονοθέσια. Κάποιες φορές, πρέπει να βγεις έξω από τον μικρό κόσμο της Formula 1. Αυτός είναι μικρότερος από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι περισσότερο από τη Formula 1. Όπως είπα και στο Austin, τα σχέδιά μου για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ ό,τι μπορεί να σκεφτεί ο καθένας.

Αφού δεν μπορεί να κερδίζει στη Formula 1, θα προσπαθήσει να το κάνει στους αγώνες αντοχής. Ακόμα κι αν η νίκη δεν έρθει, πιστεύει πως η εμπειρία μόνο καλό θα του κάνει, αφού θα τον βελτιώσει γενικότερα ως οδηγό αγώνων.

Είναι η πρώτη μου φορά σε ένα πρωτότυπο μονοθέσιο, έτσι είναι μια ωραία εμπειρία που ελπίζω ότι θα με βοηθήσει στο μέλλον καθώς και σε οποιαδήποτε κατηγορία μπορεί να αγωνιστώ. Όπως και με τα Indy 500, είναι ένας αγώνας εκμάθησης, μια πρόκληση για ‘μένα, να βγω από τη άνεσή μου στη Formula 1 και να τρέξω με διαφορετικό αυτοκίνητο σε διαφορετική κατηγορία. Η κίνηση που θα έχεις εκεί στον αγώνα και πολλά άλλα πράγματα πρέπει να τα μάθεις από το μηδέν. Αυτό θα με βοηθήσει πιθανώς ως οδηγό να κάνω καλύτερο το στυλ μου για οποιαδήποτε κατηγορία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως, όταν θα είμαστε εκεί, θα σκεφτόμαστε τη νίκη, διότι δεν πάμε σε οποιονδήποτε αγώνα απλά για να συμμετάσχουμε, πάμε για τη νίκη. Αυτό θα ισχύει και μελλοντικά, μαζί με άλλα πράγμα που θα συμβούν στο μέλλον και θα είναι μια ωραία προετοιμασία.

Η ομάδα με την οποία θα αγωνιστεί στην Daytona ανήκει στο αφεντικό της McLaren, Zak Brown. Ο «El Nano» υπογραμμίζει τον χαρακτήρα και τις απόψεις του Αμερικανού, αφού ποτέ ξανά δε θα μπορούσε να τρέξει σε αγώνα εκτός της Formula 1.

Το έχω δοκιμάσει αυτό για οχτώ ή εννιά χρόνια, και δε θα μπορούσα να το καταφέρω με τα προηγούμενα αφεντικά που είχα. Ο Zak καταλαβαίνει ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι κάτι μεγαλύτερο απ’ ό,τι πιστεύουμε και κάποιες εμπειρίες από τα Indy 500 αύξησαν την αξία της McLaren στις ΗΠΑ. Είναι μια κατάσταση από την οποία μόνο κερδίζεις και είμαι χαρούμενος με αυτή την προσέγγιση.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα