Σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες που έχουν υπάρξει ποτέ, ο Βρετανός οδηγός Daniel Ticktum κέρδισε με την Dalara-Volkswagen το Grand Prix του Macau, στο Formula 3 World Cup της FIA.

Για να γίνει αυτό, όμως, έπρεπε να γίνουν τα απίστευτα στον τελευταίο γύρο, με τον Ticktum να μην είχε βρεθεί ούτε μια φορά στην πρώτη θέση όλο το Σαββατοκύριακο. Ήταν, όμως, στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή όταν του δόθηκε η ευκαιρία που προέκυψε στα τελευταία λίγα μέτρα του αγώνα, για να προσθέσει στο βιογραφικό του μια νίκη στον αναμφισβήτητα πιο διάσημο αγώνα της Formula 3 στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, ο αυστριακός Ferdinand Habsburg έχοντας πάρει το προβάδισμα στην τελική στροφή, τράκαρε λίγα μέτρα πριν την καρώ σημαία, μετά από σκληρή μάχη με τον μεγάλο αντίπαλο του στον αγώνα, Sergio Sette Camara.

Πίσω από το Ticktum, βρέθηκε ο πρωταθλητής της FIA Formula 3, Lando Norris, ενώ ο Ralf Aron ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, με τον Habsburg να καταφέρνει να τερματίσει με τρεις ρόδες στην τέταρτη θέση. Σε προτρέπω να δεις όλον τον τελευταίο γύρο και την μάχη των Ticktum και Habsburg για να καταλάβεις την ένταση του αγώνα.