Η Red Bull αποτελεί τρανό παράδειγμα για τη McLaren. Η αυστριακή ομάδα κέρδισε τρεις φορές τη φετινή σεζόν, παρουσιάζοντας ένα βελτιωμένο πρόσωπο στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο κινητήρας της Renault σίγουρα μπορεί να δώσει νίκες σε ένα καλό σασί, και τα προβλήματα του R.E.17 δεν προκαλούν ανησυχίες στους ανθρώπους του Woking για την επιλογή τους.

Η MCL32 έχει ένα πολύ καλό σασί, έτσι η λογική λέει ότι το ίδιο θα συμβεί και με την MCL33. Ακόμα κι αν συμβεί αυτό, όμως, η επιστροφή στην κορυφή δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού ο ανταγωνισμός για τις θέσεις του βάθρου αναμένεται πιο σκληρός από ποτέ την ερχόμενη σεζόν. Παρ’ όλα αυτά, ο Fernando Alonso πιστεύει στην επιστροφή στις πρώτες θέσεις, έχοντας ως αρχικό στόχο τους οδηγούς της Ferrari και τον Valtteri Bottas.

Θα είμαστε εκεί. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα επιστρέψουμε στην κορυφή την επόμενη χρονιά. Η χρονιά είναι για να επιστρέψουμε στην κορυφή και μετά οι Lewis Hamilton, Max Verstappen και Daniel Ricciardo. Στο δεύτερο βήμα βάζω τους Sebastian Vettel, Valtteri Bottas και Kimi Raikkonen.

Και ο λόγος που ο Ισπανός βάζει τον Hamilton μπροστά δεν είναι τυχαίος. Ο πρώην team-mate του θεωρεί πως ο Βρετανός ανήκει στους κορυφαίους οδηγούς όλων των εποχών, επισημαίνοντας για μία ακόμα φορά πως κάποιες από τις νίκες τους κατακτήθηκαν λόγω προσωπικής ικανότητας και όχι λόγω μονοθεσίου.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους. Στην τελική, έχει κερδίσει τέσσερις παγκόσμιους τίτλους. Απέδειξε ότι τα τελευταία χρόνια η Mercedes έχει ένα μονοθέσιο που κυριάρχησε απολύτως στη Formula 1.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς, επειδή στη McLaren οδήγησε άριστα ακόμα και σε δύσκολες στιγμές. Έχει κερδίσει αγώνες σε ένα μονοθέσιο που δεν ήταν νικητήριο. Αξίζει την επιτυχία ακόμα κι αν βρίσκεται σε ένα κυρίαρχο μονοθέσιο. Πάντα ήταν στο υψηλότερο επίπεδο.