Στις αρχές του μήνα, η Citroen παρουσίασε το νέο C3 R5, με το οποίο θα συμμετάσχει στην κατηγορία WRC2 του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι (WRC) και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι (ERC).

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στο Rallye du Var στα τέλη του μήνα, ο Γάλλος πρωταθλητής Yoann Bonato κάνει τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης, παρότι έχει ήδη ολοκληρώσει πάνω από 4.000 χλμ. δοκιμών σε χώμα και άσφαλτο από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Παρόλο που ο Bonato θα τρέξει στον αγώνα ως πλοηγός (με το 0 στις πόρτες), και δεν θα πάρει κατάταξη, η γαλλική εταιρία θα μπορεί να συγκρίνει τους χρόνους του αγωνιστικού με τα Fiesta R5 και Fabia R5.

Το C3 R5 θα είναι διαθέσιμο προς πώληση κατά το πρώτο μισό του 2018, αφού ολοκληρωθούν οι δοκιμές και πάρει έγκριση τύπου. Η Citroen δήλωσε ότι ξεκίνησε την εξέλιξη του C3 R5 από το μηδέν, καθώς ο άμεσος προκάτοχός του -το DS 3 R5 και το “αδελφικό” Peugeot 208 R5, που μοιράζονταν μερικά κοινά στοιχεία- αποδείχθηκαν σε μεγάλο βαθμό μη ανταγωνιστικά έναντι των προτάσεων της Skoda και της Ford.

Ο Bonato πήρε φέτος το γαλλικό πρωτάθλημα με τέσσερις νίκες, πίσω από το τιμόνι ενός DS 3 R5 και δήλωσε ότι το C3 είναι ένα “πραγματικά διαφορετικό” αυτοκίνητο.