Είτε μας αρέσει, είτε όχι, το μέλλον της αυτοκίνησης είναι αυτόνομο, κάτι που σημαίνει πως σε μερικά χρόνια από σήμερα, είτε λίγα, είτε πολλά, οι άνθρωποι δεν θα οδηγούμε τα αυτοκίνητα, μιας και αυτά θα αναλαμβάνουν να μας μεταφέρουν από το ένα σημείο στο άλλο.

Σύμφωνα με τον Lutz Meschke, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Porsche, δήλωσε πως η γερμανική εταιρία θα είναι από τις τελευταίες που θα καταργήσει το τιμόνι. Όπως είπε, τα μοντέλα της Porsche θα είναι πάντα οδηγοκεντρικά και θα μπορούν να οδηγηθούν από τους ανθρώπους. Το υψηλόβαθμο στέλεχος συμπλήρωσε πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι αρκετά χρήσιμα σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως παραδείγματος χάρη σε ένα μποτιλιάρισμα. Το πρώτο μοντέλο της Porsche που θα φέρει ημιαυτόνομες λειτουργίες οδήγησης θα είναι το Mission E που αναμένεται στην αγορά πριν το τέλος της δεκαετίας.

Παράλληλα, τόνισε, πως η Porsche θα προσφέρει OTA αναβαθμίσεις λογισμικού, μέσω του οποίου ο ιδιοκτήτης, μεταξύ άλλων, θα μπορεί να αυξήσει την απόδοση του αυτοκινήτου του, είτε μόνιμα είτε για κάποιες ορισμένες ημέρες, ενώ θα μπορεί να ενεργοποιήσει και άλλες λειτουργίες, όπως πχ. τα ενεργά φωτιστικά σώματα. Με άλλα λόγια αυτό που μας λέει ο Meschke είναι πως ένας πελάτης θα μπορεί να αγοράσει μια βασική έκδοση ενός μοντέλου και στη πορεία θα έχει τη δυνατότητα μέσω πληρωμής, να προσθέτει επιπλέον χαρακτηριστικά στο μοντέλο του.

 • οταν λεει πως θα ειναι η τελευταια…..αρα σιγουρα το εχουν κανονισει ωστε να παμε στην καταργηση του!!!
  το ζητημα ειναι…θα ειναι ολικη η καταργηση σε ολα τα μοντελα ?????

 • θα έχει μικρύνει πολύ το τμήμα των σπορ αυτοκινήτων της πόρσε μέχρι τότε. θα απευθύνεται σε συλλέκτες, κατόχους ιδιωτικών πιστών και αφισιονάδος της αυτοκίνησης. πολύ μικρό και στοχευμένο τμήμα της πίτας. *εκτίμηση.

 • jim_1

  Μάλλον ήμαστε η τελευταία γενιά του συναισθήματος και της αδρεναλίνης…Έρχεται ένα μέλλον πλήρως αυτοματοποιημένο, βαρετό που όλοι θα είναι σαν ρομπότ…Κανένας δεν θα διαφέρει τα χρονόμετρα δεν θα έχουν αξία…Απίστευτο ξενέρωνα…

 • Mika

  Και πολυ καλα θα κανει!!!
  Το θεμα ειναι,αν τα καταργησουν οι αλλοι, λεφτα θα βρουμε να παρουμε Porsche???