Μάχη με τον εαυτό του δίνει ο Hamilton για την παραμονή του στην F1

Σχετικά άρθρα

Η Formula 1 είναι ένα από τα πιο απαιτητικά αθλήματα στον κόσμο. Είτε είσαι οδηγός είτε μηχανικός σε μια ομάδα, η πίεση είναι μεγάλη πολλές μέρες του χρόνου, καθώς ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και καλείσαι σχεδόν κάθε μέρα να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Κάποιοι οδηγοί είναι πιο εργατικοί από κάποιους άλλους, έχοντας την ίδια ώρα μεγαλύτερο πάθος για το άθλημα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Nico Rosberg. Ο Γερμανός κατέκτησε πέρυσι τον μοναδικό του παγκόσμιο τίτλο και αποχώρησε από το άθλημα, αφού αυτό που ήθελε είναι να σηκώσει μία και μοναδική φορά το τρόπαιο. Αυτό δείχνει ότι δεν είχε και τη μεγαλύτερη λατρεία για το άθλημα, προτιμώντας να αφοσιωθεί στην οικογένειά του.

Ο Lewis Hamilton παραδέχεται πως υπάρχουν αυτές οι σκέψεις στο μυαλό του, αφού θέλει να κάνει πολλά πράγματα εκτός αθλήματος. Ο Βρετανός, ωστόσο, ξέρει καλά ότι, από τη στιγμή που περάσεις το κατώφλι, δεν υπάρχει γυρισμός και πως σίγουρα θα σου λείψει η δράση στη Formula 1.

Είναι σαν τον καιρό. Έχει να κάνει με την εύρεση της χρυσής τομής. Έχω άλλη μία χρονιά με την ομάδα και θέλω να συνεχίσω. Αλλά, είμαι σ’ εκείνο το σημείο όπου υπάρχει αυτή η ερώτηση. Δεν μπορείς να επιστρέψεις στη Formula 1. Ό,τι και αν γίνει, θα σου λείψει. Αν είναι φέτος, αν είναι σε πέντε χρόνια από τώρα, θα σου λείψει όταν αποχωρήσεις.

Λέγεται ότι μένεις όσο περισσότερο μπορείς, δεν είμαι απολύτως σίγουρος γι’ αυτό, αλλά υπάρχει πολλή ζωή εκτός από αυτό. Υπάρχουν πράγματα που μου έχουν λείψει από τη ζωή. Μιλούσα στον κολλητό μου την επόμενη μέρα για πράγματα που μ’ αρέσουν και ανυπομονώ, όπως να ζω σε ένα μέρος, να έχω μια ρουτίνα, το γυμναστήριό μου και να περνάω μερικά βράδια με τους φίλους και την οικογένειά μου. Κάθε χρόνο παραμένω στο άθλημα και καθυστερώ αυτά τα πράγματα. Αλλά, μετά τα 40, υπάρχει τόσος πολύς χρόνος γι’ αυτό.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στα τέλη του 2018 και όλα δείχνουν ότι θα ανανεώσει μέχρι τα τέλη του 2020. Στόχος για τον ίδιο είναι το σωστό timing, μιας και θέλει να πάρει στη σωστή στιγμή την απόφαση για αποχώρηση από τη Formula 1.

Η θεία μου πέθανε από καρκίνο και, την τελευταία της μέρα, είπε: «δούλεψα κάθε μέρα σχεδιάζοντας να σταματήσω μια μέρα και να κάνω όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα, και μετά ο χρόνος τελείωνε.» Οπότε, παλεύω με αυτό στο μυαλό μου. Ζω τη ζωή μου μέρα με τη μέρα, προσπαθώντας να ζω στο μέγιστο. Παλεύω με αυτό: θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι, αλλά υπάρχουν κι άλλα πράγματα που θέλω να κάνω. Θέλω την τούρτα μου και θέλω να τη φάω. Θέλω να βεβαιωθώ ότι θα διαλέξω τον σωστό χρόνο, αλλά πιστεύω ότι θα το κάνω.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα