Ένα εξαιρετικά σπάνιο VW Beetle RSi γυρνάει στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

H Volkswagen κυκλοφόρησε σε περιορισμένη παραγωγή 250 μονάδων, κατασκευής από 2001 μέχρι 2003, το Beetle RSi. Αυτό αποτελούσε την πιο γρήγορη έκδοση του μοντέλου, και κάτω από το καμπυλόγραμμο καπό του υπήρχε ένας 3,2-λίτρων VR6 (περιεχόμενη γωνία 10.5 μοιρών) κινητήρας, απόδοσης 225 ίππων στις 6.200 σ.α.λ. και 320 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ., με τον περιοριστή στροφών να είναι στις 6.500 σ.α.λ.

Ο ατμοσφαιρικός αυτός κινητήρας συνδυαζόταν με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, με την κίνηση να περνάει σε όλους τους τροχούς, μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4Motion. Ακόμα διέθετε εξάτμιση της Remus με διπλές απολήξεις, τις Superturismo ζάντες της OZ 18 ιντσών, με ελαστικά διαστάσεων 235/40, και φρένα 334 χλστ. εμπρός και 256 χλστ. πίσω.

Η ρύθμιση της ανάρτησης είχε γίνει από την VW Individual, η οποία είχε αλλάξει την γεωμετρία της, μαζί με τα αμορτισέρ και τα ελατήρια, ενώ πίσω από τα πίσω καθίσματα υπήρχε σταυρωτή μπάρα θόλων. Εμφανισιακά το αυτοκίνητο διέθετε νέο αεροδυναμικό bodykit, το οποίο περιελάμβανε νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, πίσω διαχύτη, μια μεγάλη αεροτομή, και φαρδύτερα φτερά κατά 80 χλστ. Στο εσωτερικό, υπήρχαν carbon στοιχεία, billet αλουμίνιο, πορτοκαλί δερμάτινες επενδύσεις, bucket καθίσματα της Recaro κλπ.

Ένα τέτοιο, λοιπόν, βρέθηκε να “γράφει” γύρους στο Nurburgring, με την τιμή του αυτοκινήτου όταν ήταν καινούριο να ήταν €75.000.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...