Saleen S1. Νέο σπορ αυτοκίνητο 457 ίππων

Σχετικά άρθρα

Η Saleen στην έκθεση του Λος Άντζελες παρουσίασε το S1, το νέο της σπορ αυτοκίνητο. Βασίζεται στο Artega GT, ένα σπορ μοντέλο που σταμάτησε να κατασκευάζεται το 2012 και η Saleen αγόρασε τα δικαιώματα του νωρίτερα μέσα στο έτος.

Ο σχεδιασμός του έγινε από τον Steve Saleen και την ομάδα του στην Καλιφόρνια, διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, ζάντες 20″, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και κίνηση παίρνει από έναν 2,5-λίτρων turbo τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 457 ίππων με 474 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με το αυτοκίνητο να ζυγίζει 1.218 κιλά, έχοντας αλουμινένιο σασί. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 3,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 289 χλμ/ώρα.

Η κατασκευή του θα γίνεται στη Κίνα από την Jiangsu Saleen Automotive Technology Co., μια κοινοπραξία της Saleen με τους Κινέζους και από εκεί θα εξάγεται στην αγορά των ΗΠΑ, της Ευρώπης και στις υπόλοιπες αγορές που θα πωλείται. Στις ΗΠΑ η αρχική τιμή του S1 ξεκινά από τις 100.000 δολάρια, με τις παραγγελίες να ξεκινούν από σήμερα, αρκεί κάποιος να δώσει προκαταβολή 1.000 δολαρίων. Οι παραδόσεις θα γίνουν από το καλοκαίρι του 2018, με την εταιρία να αναμένει πως θα κατασκευάζει σχεδόν στα 5.000 S1 ετησίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Porsche 911 Speedster τον Νοέμβριο

Η Porsche γιορτάζει φέτος τα 75στα της γενέθλια και τον Νοέμβριο στην έκθεση του Λος Άντζελες θα παρουσιάσει την Speedster έκδοση της 8ης γενιάς...

Επίσημο: Νέο Subaru Impreza με 185 ίππους

Η Subaru αποκάλυψε σήμερα τη νέα -έκτη- γενιά του Impreza, κατά την δημοσιογραφική ημέρα της έκθεσης αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Η κυκλοφορία του στην...