Το φαινόμενο που οι αυτοκινητοβιομηχανίες αγοράζουν οχήματα των ανταγωνιστών τους προκειμένου να δούνε τα μυστικά τους, ή να τα συγκρίνουν με τα δικά τους, δεν είναι σπάνιο. Ωστόσο η Mercedes-Benz χρησιμοποίησε έναν ιδιαίτερα παράξενο και αναμφισβήτητα σκιερό τρόπο για να το κάνει στο Tesla Model X.

Βλέπεις η Mercedes-Benz ετοιμάζει το δικό της αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το EQC και αντί να αγοράσει ένα Tesla Model X, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να νοικιάσει ένα τέτοιο μέσω της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt.

Σύμφωνα με το Γερμανικό περιοδικό Spiegel, το Model X άνηκε σε ένα ζευγάρι Βρετανών που αποφάσισε να παραχωρήσει το Model X του στην Sixt, κατά τις εβδομάδες που θα έλειπε σε διακοπές. Όπως διαπίστωσαν ωστόσο οι Βρετανοί, το αυτοκίνητο μισθώθηκε από την Daimler, τη μητρική εταιρεία της Mercedes-Benz, η οποία δεν γνώριζε τον πραγματικό ιδιοκτήτη του οχήματος.

Έτσι οι μηχανικοί της, αφού το οδήγησαν αρκετά χιλιόμετρα, “το έκαναν βίδες” αποσυναρμολογώντας το πλήρως, προτού το συναρμολογήσουν και το επιστρέφουν στην Sixt.

Σύμφωνα με την Sixt, η Mercedes οδήγησε το Model X στη πίστα δοκιμών της στο Sindelfingen, κοντά στην Στουτγάρδη της Γερμανίας, θέτοντάς το σε δοκιμές θερμοκρασίας και κραδασμών. Επίσης, μηχανικοί της οδήγησαν με αυτό μέχρι την Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Η Sixt υποστηρίζει πως οι ιδιοκτήτες ζητούν από την Mercedes-Benz να πληρώσει τις ζημιές που προκάλεσε στο αυτοκίνητό τους, οι οποίες εκτιμώνται σε ένα ποσό με πέντε ψηφία.

Πραγματικά, είναι να απορείς γιατί η Mercedes-Benz δεν αγόρασε ένα Tesla Model X για να κάνει τις παραπάνω δοκιμές, και προτίμησε να νοικιάσει ένα.

[Ευχαριστώ για το tip, Σταμάτη]