Ταχύτερος στον έναν γύρο θέλει να γίνει ο Ricciardo

Σχετικά άρθρα

Ο Daniel Ricciardo τερμάτισε τη σεζόν πάνω από τον team-mate του, συγκεντρώνοντας 32 επιπλέον βαθμούς, όμως ο Αυστραλός έχασε όσον αφορά τη μάχη των κατατακτήριων. Εκεί όπου ο οδηγός καλείται να δείξει την απόλυτη ταχύτητά του, ο Max Verstappen ήταν 13 από τις 20 φορές ταχύτερος, ένα στατιστικό που σίγουρα δεν ικανοποιεί τον 28χρονο.

Με τα νέα μονοθέσια, τα προσπεράσματα αποδείχθηκαν ακόμα πιο δύσκολα, συνεπώς η θέση εκκίνησης ίσως είναι καθοριστική για αρκετούς αγώνες. Η σεζόν του 2018 θα ξεκινήσει σε 3,5 μήνες και ο Ricciardo γνωρίζει τι πρέπει να βελτιώσει εντός του χειμώνα, προκειμένου να είναι ένας πιο δύσκολος αντίπαλος του χρόνου όσον αφορά τον έναν γύρο, ξέροντας καλά ότι και το παραμικρό λάθος κοστίζει όταν ο team-mate σου είναι τόσο γρήγορος.

Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι ο Max ήταν καλύτερος τις περισσότερες φορές φέτος στις κατατακτήριες, και ότι οι κατατακτήριες δεν ήταν πάντα το δυνατό μου σημείο. Οπότε ναι, θα πρέπει σίγουρα να ανεβάσω το παιχνίδι μου στις κατατακτήριες. Το πρώτο κομμάτι είναι να κατανοήσουμε τι δεν έκανα καλά φέτος.

Αν είναι μισό δέκατο, είναι μισό δέκατο: αυτό μπορεί να κρίνει την pole και να κρίνει το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να παλεύουμε για τα πάντα. Κι αυτό είναι καλό. Φέτος, πιστεύω ότι ο Max κι εγώ καταλάβαμε ότι το παραμικρό λάθος στις κατατακτήριες σημαίνει πως μπορεί να είσαι ο δεύτερος καλύτερος. Στο παρελθόν, με κάποιους άλλους team-mates, μπορεί να έκανες ένα λάθος εδώ κι εκεί και πάλι να ήσουν μπροστά. Όχι πια. Διατηρούμε την πίεση ο ένας στον άλλον.

Η Red Bull κατάφερε για μία ακόμα χρονιά να βελτιωθεί σημαντικά εντός της σεζόν, ξεκινώντας υποτονικά, με το σασί της RB13 να υστερεί αρκετά στους πρώτους αγώνες. Αυτό άλλαξε άρδην μέσα στη χρονιά, έτσι ο Ricciardo θεωρεί ότι το ξεκίνημα του 2018 θα είναι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι το αντίστοιχο περσινό.

Δε θέλω να βάλω πολύ ψηλά την μπάρα των προσδοκιών, κυρίως επειδή μισώ αυτή τη φράση, αλλά ναι, ο τρόπος που σημειώσαμε πρόοδο φέτος ήταν τρομερός. Αναπτυχθήκαμε περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. Εξαιτίας αυτού, είναι δύσκολο να σκεφτούμε ότι δε θα ξεκινήσουμε τη σεζόν με τον σωστό τρόπο.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα