Η Mercedes θέλει ένταση και αντιπαλότητα μεταξύ των Hamilton και Bottas

Σχετικά άρθρα

Η αποχώρηση του Nico Rosberg και η αντικατάστασή του από τον Valtteri Bottas έφερε την ηρεμία που έψαχνε η ομάδα μετά από ένα δύσκολο και αγχωτικό 2016, όσον αφορά τη μάχη του Γερμανού με τον Lewis Hamilton. Ο Φινλανδός δεν είναι στο επίπεδο του Βρετανού, έτσι τις περισσότερες φορές ηττήθηκε κατά κράτος από τον team-mate του, χωρίς να υπάρχει μάχη μεταξύ τους.

Οι σχέσεις τους για την ώρα είναι εξαιρετικές, κάτι που δεν αρέσει όσο ίσως να πιστεύεις στη Mercedes. Ο Toto Wolff θεωρεί πως, όταν θέλεις να πετύχεις, θα πρέπει να τα έχεις όλα, που σημαίνει ότι θα ήθελε ένταση και άγχος από τη μάχη των οδηγών του, προκειμένου ο ένας να πιέζει τον άλλον για την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Δε νομίζω ότι πρέπει να αποφύγουμε μια αγχωτική κατάσταση. Θα πρέπει να το ξέρουμε αυτό, αν δύο team-mates μπορούν να παλεύουν για νίκες και για πρωτάθλημα, αυτό θα είναι αντιπαλότητα. Και πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι και να αναγνωρίζουμε ότι συμβαίνει αυτό.

Δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια νέα οικογένεια εδώ, θέλουμε να είμαστε η πιο αποτελεσματική αγωνιστική ομάδα, και μια αποτελεσματική ομάδα θέλει άγχος, ένταση και αναστάτωση όσο χρειαζόμαστε και ηρεμία, θετική ενέργεια και νοοτροπία. Ωστόσο, όπως παντού στη ζωή, θέλεις να έχεις μία μείξη και των δύο, ίσως είναι η συνταγή για την επιτυχία.

Ο επί κεφαλής της γερμανικής ομάδας επαινεί την προσπάθεια του Bottas στο δεύτερο μισό της σεζόν, αφού βρέθηκε σε ένα αρκετά μεγάλο ντεφορμάρισμα, για το οποίο ο ίδιος πάλεψε και τελικά κατάφερε να ανακάμψει στους τελευταίους αγώνες.

Οι καλύτεροι είναι εκείνοι που ανακάμπτουν από κακές στιγμές. Και ίσως, σε μερικά χρόνια, θα κοιτάμε πίσω και θα λέμε ότι εκείνη ήταν μια σημαντική στιγμή για την καριέρα του. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως ομάδα είναι να παραμείνουμε διαφανείς και δίκαιοι απέναντί τους, να τους υποστηρίζουμε όπου μπορούμε, αλλά στο τέλος είναι μόνοι τους στο μονοθέσιο.

Είναι ένας σκληρός Φινλανδός. Δεν μπορούσα ποτέ να δω οπτικά τι τον έπληξε, το είπε αυτό, αλλά πιστεύω ότι, με τη δύναμη του χαρακτήρα του, επέστρεψε. Σε κάθε αγώνα, υπήρχαν καλύτερες αποδόσεις, οι κατατακτήριες στη Βραζιλία ήταν καλές, ο αγώνας όχι τόσο, αλλά το ήξερε αυτό, και στη συνέχεια έκανε τρομερή δουλειά στο Abu Dhabi.

Ο ίδιος ο Bottas ξέρει ότι θα πρέπει να γίνει καλύτερος οδηγός για το 2018, και ο Wolff δηλώνει πως η νίκη στο Abu Dhabi ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν ο οδηγός του για να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή ψυχολογία εν όψει της νέας σεζόν.

Νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικό, επειδή είχε πολύ δυνατές κατατακτήριες και πολύ δυνατό αγώνα που είχε διαρκώς τον έλεγχο, αλλά και μια δίκαιη μάχη με τον Lewis. Το να μεταφέρεις αυτή τη δυναμική στον χειμώνα, μετά από μία δύσκολη περίοδο, είναι πιθανώς αυτό που θα έλεγε κι ένας γιατρός.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr