Στόχος τα χιλιόμετρα για τη Renault στις χειμερινές δοκιμές

Σχετικά άρθρα

Μία λέξη βρίσκεται στο μυαλό των ανθρώπων της Renault για το 2018: αξιοπιστία! Η διαφορά στην απόδοση του R.E.17 από τον M08 EQ Power+ δεν ήταν χαοτική, ειδικά τις Κυριακές, όμως το γαλλικό power unit θα πρέπει να γίνει πολύ πιο αξιόπιστο την επόμενη σεζόν, διαφορετικά η Renault, η Red Bull και McLaren θα χάσουν ξανά αρκετούς βαθμούς.

Οι μηχανικοί στο Viry-Chatillon εργάζονται με το γκάζι στο πάτωμα, ώστε ο R.E.18 να είναι βελτιωμένος σε όλους τους τομείς και φυσικά στην αξιοπιστία, εκεί που υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο Αγωνιστικός Διευθυντής των Γάλλων, Cyril Abiteboul, λέει ότι στόχος είναι τα πολλά χιλιόμετρα στις χειμερινές δοκιμές, κάτι που προϋποθέτει ένα αξιόπιστο μοτέρ από το ξεκίνημα.

Είμαστε ξανά φιλόδοξοι, όπως είμαστε κάθε χρόνο. Έχεις δέκα ομάδες που είναι σίγουρες ότι θα σχεδιάσουν ένα φανταστικό μονοθέσιο, κι εξακολουθούμε να έχουμε μια πολύ μεθοδολογική προσέγγιση. Πρέπει να εστιάσουμε σε αυτά που μετράνε φέτος, που είναι βασικά ο πρώτος στόχος, να έχουμε ένα πολύ αξιόπιστο μονοθέσιο από τις δοκιμές. Αυτός είναι και ο τρόπος που θέλουμε να το προσεγγίσουμε. Επειδή, από τη στιγμή που το έχεις, δουλεύεις προς τα πίσω.

Ο Γάλλος έχει πλήρη εμπιστοσύνη στους μηχανικούς του, τονίζοντας πως υπάρχει εκπληκτικό πνεύμα εντός της ομάδας, κάτι που είναι πιο σημαντικό από μερικά επιπλέον χρήματα.

Η Formula 1 έχει να κάνει καθαρά με ανθρώπους. Χρειάζεσαι πόρους, αλλά δεν είναι αυτό που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά του χρόνου. Οι άνθρωποι, οι νοοτροπίες, το πνεύμα και τα κίνητρα είναι τεράστια. Όταν έχεις παραπάνω από 1.000 άτομα να δουλεύουν, όντας υποχρεωμένοι να δουλεύουν με τέρμα γκάζι κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να κατασκευάσουν ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ένα νέο μονοθέσιο, έναν νέο κινητήρα, αυτό είναι τόσο σημαντικό.

Πιστεύω τόσο πολύ σε κάθε έναν από τους μηχανικούς και τα μέλη της ομάδας, που θα έχουν τώρα ένα επιπλέον στοιχείο ως κίνητρο που θα κάνει τόσο μεγάλη διαφορά, πολύ περισσότερο από μερικά εκατομμύρια.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...