Η General Motors δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμη με την υπόθεση με τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης και μια ομάδα εναγόντων που την κατηγορούσαν, τον περασμένο Αύγουστο, ήρθαν σε διακανονισμό αξίας 1 δισ. δολαρίων με την General Unsecured Creditors Trust, απαιτώντας από την αυτοκινητοβιομηχανία να τους δώσει το ποσό αυτό.

Με την GM να είναι εξοργισμένη με την απόφαση αυτή, δικηγόροι της ζητούν από τον αμερικανικό περιφερειακό δικαστή να απορρίψει τη συγκεκριμένη συμφωνία. Η GM υποστηρίζει πως δεν την δόθηκε λόγος στη διαπραγμάτευση μεταξύ των εναγόντων και της General Unsecured Creditors Trust που δημιουργήθηκε από τους πιστωτές της “παλιάς GM”, της εταιρίας δηλαδή πριν η GM κηρύξει πτώχευση το 2009, προκειμένου να επιλύσει εκατοντάδες περιπτώσεις τραυματισμών που προκλήθηκαν από τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης της GM.

Η GM ισχυρίζεται πως ο διακανονισμός είναι αποτέλεσμα συμπαιγνίας μεταξύ των εναγόντων και της General Unsecured Creditors Trust, προκειμένου να πάρουν χρήματα από τη “νέα GM”. Παράλληλα, ισχυρίζεται πως η αρχική συμφωνία είναι μη δεσμευτική, καθώς δεν υπογράφηκε ποτέ. Σε απάντηση, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ισχυρίζονται ότι η παλιά GM ενήργησε κακόπιστα και δηλώνουν πως η συμφωνία ήταν δεσμευτική χωρίς υπογραφή.