Η General Motors δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμη με την υπόθεση με τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης και μια ομάδα εναγόντων που την κατηγορούσαν, ήρθαν σε διακανονισμό αξίας 1 δισ. δολαρίων με την General Unsecured Creditors Trust, απαιτώντας από την αυτοκινητοβιομηχανία να τους δώσει το ποσό αυτό.

Ωστόσο η GM είναι εξοργισμένη με την απόφαση αυτή και δικηγόρος της επέκρινε έντονα τη συμφωνία, λέγοντας στον αμερικανικό περιφερειακό δικαστή που ανέλαβε την υπόθεση, πως δεν τους δόθηκε λόγος στη διαπραγμάτευση μεταξύ των εναγόντων και της General Unsecured Creditors Trust που δημιουργήθηκε από τους πιστωτές της “παλιάς GM”, της εταιρίας δηλαδή πριν η GM κηρύξει πτώχευση το 2009, προκειμένου να επιλύσει εκατοντάδες περιπτώσεις τραυματισμών που προκλήθηκαν από τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης της GM.

Η GM ισχυρίζεται πως ο διακανονισμός είναι αποτέλεσμα συμπαιγνίας μεταξύ των εναγόντων και της General Unsecured Creditors Trust, προκειμένου να πάρουν χρήματα από τη “νέα GM”. Όπως καταλαβαίνεις η GM δεν κάνει δεκτό τον διακανονισμό και θα τον “πολεμήσει” στις δικαστικές αίθουσες.