Η FIA δυσκολεύει τη συμμετοχή των νέων οδηγών στα ελεύθερα δοκιμαστικά

Σχετικά άρθρα

Ένα αρκετά συχνό φαινόμενο είναι η συμμετοχή των νέων οδηγών από μικρότερες κατηγορίες στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Formula 1. Οι ομάδες θέλουν να τους δώσουν μερικά χιλιόμετρα, ώστε να διαπιστώσουν την ταχύτητά τους, αφού ίσως να προορίζονται για επίσημοι οδηγοί στο μέλλον. Ωστόσο, θα πρέπει να πληροίς κάποιες προϋποθέσεις για να μπεις σε ένα μονοθέσιο.

Μέχρι και πέρυσι, οι οδηγοί έπρεπε να έχουν απλώς 300 χιλιόμετρα με ένα αντιπροσωπευτικό μονοθέσιο Formula 1 για δύο μέρες, ενώ απαντούσαν και σε μερικές ερωτήσεις όσον αφορά τους αθλητικούς κανονισμούς ώστε να καταταγούν για τη συμμετοχή τους στα δοκιμαστικά.

Τα πράγματα, όμως, αλλάζουν από το 2018: σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον έξι αγώνες στη Formula 2 ή να έχουν 25 βαθμούς στην Super Licence τους, που θα έχουν κατακτήσει σε μικρότερες κατηγορίες τα τελευταία τρία χρόνια, προκειμένου να καταταγούν για την πρώτη τους συμμετοχή σε ένα αγωνιστικό 3ήμερο.

Τις προϋποθέσεις αυτές δεν πληροί ο Alfonso Celis, ο οποίος έκανε μερικά χιλιόμετρα με την Force India φέτος. Οι κινήσεις αυτές φανερώνουν την προσπάθεια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για πιο αυστηρά κριτήρια συμμετοχής των νέων οδηγών στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα