Το Stelvio Pass είναι σίγουρα ένας από τα καλύτερα περάσματα του κόσμου, αλλά ίσως χάνει σε ομορφιά από αυτόν που βρίσκεται στη Νορβηγία. Το όνομα του Atlanterhavsveien (Δρόμος του Ατλαντικού –Atlantic Ocean Road), με τις εργασίες κατασκευής του να ξεκινούν το 1983 και διήρκεσαν 6 χρόνια, αφού δόθηκε στη κυκλοφορία το 1989. Βρίσκεται στη Βορειο-Δυτική ακτή της Νορβηγίας, έχει μήκος 8,3 χλμ. συνδέει τις πόλεις Vevang και Karvag, και αποτελείται από πολλές γέφυρες και νησάκια ενώνοντας το νησί Averoy με την ηπειρωτική χώρα.

Η Ford δεν έστειλε το νέο της supercar στην Σκανδιναβική χώρα μόνο για όμορφες φωτογραφίες, καθώς περίπου 800 χλμ. πιο βόρεια από αυτόν το υπέροχο δρόμο υπάρχει η πίστα Arctic Circle Raceway. Αυτή βρίσκεται μόλις 30 χλμ. πιο νότια από τον Αρκτικό Κύκλο, καθιστώντας την πιο βόρεια πίστα αγώνων στον κόσμο.

Εκεί ήταν και το βρετανικό Evo με τον Steve Sutcliffe, που θα τον δεις να μας λέει πόσο πολύ λατρεύει το εκπληκτικό δημιούργημα της Ford. Στο video θα δεις και τον Stefan Mucke, βετεράνο οδηγού του Le Mans και οδηγός της Ford Chip Ganassi Racing, ο οποίος έκανε νέο ρεκόρ στην παραπάνω πίστα, η οποία έχει μήκος 3,7 χλμ. γράφοντας χρόνο 1:36.29, ο οποίος είναι καλύτερος κατά 5 δευτ. από το προηγούμενο ρεκόρ. Enjoy!