Όλο και πιο κοντά η McLaren στο «Papaya Orange» για το 2018

Σχετικά άρθρα

Το 2018 αναμένεται να είναι μια πολύ διαφορετική χρονιά για τη McLaren. Η βασική αλλαγή αφορά το power unit, με τον Renault R.E.18 να βρίσκεται στο πίσω μέρος της MCL33, και τη λογική να μας λέει ότι η κίνηση αυτή θα δώσει μια μεγάλη ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της McLaren, αφού το σασί της MCL32 ήταν αρκετά ανταγωνιστικό, αλλά σίγουρα όχι το καλύτερο.

Εκτός από τον κινητήρα, διαφορετικά θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και τα χρώματα της ομάδας. Τον Οκτώβρη είχαμε διαβάσει πως οι υπεύθυνοι σκέφτονται το «Papaya Orange», και τώρα ο Eric Boullier λέει ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε νέο χρωματισμό το 2018.

Το σκεφτόμαστε σοβαρά. Είναι πολύ πιθανό ότι θα το έχουμε την επόμενη χρονιά.

Η αλλαγή ενός κινητήρα, και μάλιστα τόσο περίπλοκου, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Παρ’ όλα αυτά, ο επί κεφαλής της McLaren Racing, επισημαίνει πως η μετάβαση στη Renault έγινε με ομαλό τρόπο και χωρίς προβλήματα.

Ήταν μια πολύ ομαλή αλλαγή, κάτι που μας κάνει ευχαριστημένους. Είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι και η δουλειά έχει σχεδόν τελειώσει. Τώρα, είναι απλώς θέμα ανάπτυξης και απόδοσης. Οι αλλαγές έχουν παρακινήσει την ομάδα, και όλοι στη McLaren ανυπομονούμε να βρεθούμε στη Μελβούρνη.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η ανταγωνιστικότητα της ομάδας του Woking θα είναι καλύτερη το 2018, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσει να παλεύει σταθερά για το βάθρο. Ο Γάλλος λέει ότι στόχος θα είναι να παλέψουν με τη Red Bull, αφού θα φορούν το ίδιο power unit.

Προφανώς, δεν γνωρίζουμε τι θα κάνει τον χειμώνα η Red Bull, και σίγουρα θα υπάρξουν μερικές αλλαγές. Αποτελούν σημείο αναφοράς για ‘μάς. Στόχος μας είναι να είμαστε σε θέση να τους ανταγωνιστούμε του χρόνου.

ΠηγήMarca

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...