Alonso: Μερικές φορές ο Schumacher ήταν τρομακτικά γρήγορος

Σχετικά άρθρα

Μία μεγάλη μάχη μεταξύ δύο εξαιρετικών οδηγών γνώρισε η Formula 1 το 2006. Ο Fernando Alonso κλίθηκε να υπερασπιστεί τον τίτλο του,  έχοντας απέναντί του τον Michael Schumacher, ο οποίος τώρα δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, παλεύοντας για την υγεία του μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο Ισπανός μιλάει με τα καλύτερα για τον πολυπρωταθλητής, υπογραμμίζοντας πως μερικές φορές μπορούσε να γίνει τρομακτικά γρήγορος και να αποδώσει καλύτερα απ’ ό,τι θα πίστευε κάποιος, ακόμα και σε περίπτωση που η Ferrari του δεν ήταν αρκετά ανταγωνιστική για τις πρώτες θέσεις.

Ήταν ένας σκληρός αντίπαλος, αυτό είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό. Ήταν πολύ γρήγορος, τρομακτικά μερικές φορές. Και είναι η αλήθεια, όχι μόνο στην πίστα. Ο Schumacher ήταν και πάντα θα είναι ό,τι ακριβώς δείχνει ή και περισσότερα.

Όταν έρχεται προς τα εσένα, καταλαβαίνεις ότι είναι κάποιος ξεχωριστός. Ήταν καλύτερος από το αναμενόμενο μερικές φορές, ακόμα και σε κάποιους αγώνες το 2006, όταν η απόδοση των Bridgestone και Michelin ήταν διαφορετική. Υπήρχαν φορές που η Michelin ήταν καλύτερη.

Την Παρασκευή, η Ferrari δεν ήταν ανταγωνιστική και στις κατατακτήριες τον βλέπατε να είναι στη δεύτερη θέση, για παράδειγμα. Ήταν απίστευτος, τρομερά ανταγωνιστικός, ένας πολύ σκληρός αντίπαλος κι ένας πολύ σπουδαίος οδηγός. Ένας από τους λίγους που μπορούν να κάνουν πράγματα με ένα κατώτερο μονοθέσιο όταν οι άλλοι δεν μπορούν.

Ο Ισπανός θεωρεί πως ο «Schumi» ήταν ο μεγαλύτερός του αντίπαλος, λέγοντας πως τα επιτεύγματά του αποτελούσαν παράδειγμα γι’ αυτόν, ενώ θα ήθελε να τρέξουν με το ίδιο μονοθέσιο.

Πάντα θα φυλάω το κράνος που μου έδωσε, επειδή ήταν ο σπουδαιότερος οδηγός με τον οποίο πάλεψα. Πάντα τον κοιτούσα ως παράδειγμα. Θα ήταν συναρπαστικό να ανακαλύψουμε τι θα γινόταν αν είχαμε τον ίδιο εξοπλισμό ταυτοχρόνως. Ήταν ένας εκπληκτικός οδηγός αγώνων, απίστευτα ανταγωνιστικός, ένας σκληρός αντίπαλος, ένας μεγάλος άντρας.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...