Σύμφωνα με την ανεξάρτητη στατιστική αρχή για τα αυτοκίνητα (OFV) της Νορβηγίας, οι πωλήσεις των αμιγών ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων ξεπέρασαν τις μισές των συνολικών νέων αυτοκινήτων που κυκλοφορήσαν στη σκανδιναβική χώρα το 2017.

Πιο συγκεκριμένα έφτασαν το 52,2% (31,3% υβριδικά και 20,9% ηλεκτρικά) όλων των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων το 2017, έναντι 40% του 2016, γεγονός που ενισχύθηκε από τις γενναιόδωρες επιδοτήσεις από την Νορβηγική κυβέρνηση. Το νούμερο αυτό φέρνει πιο κοντά την επίτευξη του στόχου που έχουν θέσει οι αρχές της χώρας για 400.000 ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2020, ενώ από το 2025 και έπειτα, θέλουν κάθε αυτοκίνητο που θα πωλείται να είναι μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Η Νορβηγία θα διατηρήσει την φοροαπαλλαγή και την μη πληρωμή διοδίων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2020, ενώ υπάρχουν πολλά μέρη που προσφέρουν δωρεάν στάθμευση και φόρτιση.

Τέλος, η Νορβηγία παράγει σχεδόν όλη την ηλεκτρική ενέργεια μέσω υδροηλεκτρικών εργοστασίων, με τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου να τα χρησιμοποιεί για εξαγωγές.