Η Νορβηγία θέλει 400.000 ηλεκτρικά έως το 2020

Σχετικά άρθρα

electric-cars-norway

Σήμερα στους δρόμους της Νορβηγίας βρίσκονται 100.000 ηλεκτρικά οχήματα, νούμερο που ισοδυναμεί με το 3% του συνολικού στόλου των αυτοκινήτων της χώρας, τα οποία και μειώνουν τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 200.000 τόνους ετησίως.

Οι αρχές της χώρας έχουν θέσει ως στόχος τις 400.000 ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2020, ενώ από το 2025 και έπειτα, θέλουν κάθε αυτοκίνητο που θα πωλείται να είναι μηδενικών εκπομπών ρύπων. Τον Σεπτέμβριο του 2016, οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων αποτελούσαν το 28,8% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Νορβηγία, με το αντίστοιχο ποσοστό των ηλεκτρικών μοντέλων να ανέρχεται στο 19%. Η κυβέρνηση για να τονώσει τις πωλήσεις φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, αποφάσισε να διατηρήσει τα κίνητρα που δίνει στους πολίτες της.

Σίγουρα η Νορβηγία έχει θέσει ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο για να απαλλαγεί από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και ίσως είναι η μόνη χώρα που μπορεί να το πραγματοποιήσει. Σε μια χώρα που το 99% των αναγκών της σε ενέργεια καλύπτεται από τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια και στοχεύει επίσης στον τριπλασιασμό της διαθεσιμότητας της σε αιολική ενέργεια μέχρι το 2020, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι περισσότερο από οπουδήποτε αλλού “καθαρό”. Ας μη ξεχνάμε όμως και πως το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του κράτους προέρχονται από τις εξαγωγές πετρελαίου προς τρίτες χώρες, έτσι ο μαύρος χρυσός βοηθάει στην ηλεκτρική-καθαρή ανάπτυξη της χώρας.

ΠηγήElectra

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...