Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει αρκετή συζήτηση όσον αφορά το format ενός αγωνιστικού 3ημέρου στη Formula 1. Στις αρχές του 2016, πραγματοποιήθηκε αλλαγή στο format των κατατακτήριων, η οποία κράτησε λίγο, ύστερα από διαμαρτυρία των οδηγών, των ομάδων και των οπαδών. Βέβαια, η πρόθεση της Liberty Media να αυξήσει τον αριθμό των αγώνων ίσως να σημαίνει ότι η δράση σε κάθε αγωνιστικό 3ήμερο θα μειωθεί.

Ο Ross Brawn ξεκαθαρίζει ότι η διάρκεια του κυριακάτικου αγώνα δε θα αλλάξει, αλλά ενδέχεται να έχουμε λιγότερη δράση στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, κάτι που σημαίνει ότι ίσως έχουμε μία περίοδο ελεύθερων δοκιμαστικών, με συνολική διάρκεια κάτω των τριών ωρών.

Νομίζω ότι η διάρκεια ενός Grand Prix είναι σωστή. Δεν είναι ούτε πολύ μεγάλη ούτε πολύ μικρή. Θέλουμε ένα Grand Prix με την εξέλιξη και τις καλύτερες στιγμές. Οπότε, δεν είμαι σίγουρος ότι θα πρέπει να σκεφτούμε την αλλαγή του μήκους ενός Grand Prix. Οι κατατακτήριες δουλεύουν καλά. Αλλά, πιστεύω ότι οι δοκιμές της Παρασκευής μπορούν να συζητηθούν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1 για το αγωνιστικό κομμάτι βάζει σε πρώτη μοίρα τους οπαδούς, οι οποίοι θέλουν στενότερη επαφή με τα μονοθέσια, κάτι που λαμβάνουν υπόψη τους οι υπεύθυνοι για τις μελλοντικές αλλαγές.

Αν έχουμε αυξημένο αριθμό αγώνων, θα αλλάξουμε το format για να έχουν λιγότερη πίεση οι ομάδες όσον αφορά την ικανότητά τους να τρέξουν αυτούς τους αγώνες; Οι οπαδοί είναι πάντα η προτεραιότητα. Τι θέλουν οι οπαδοί να βλέπουν σε ένα αγωνιστικό 3ήμερο; Το να είναι κοντά στο μονοθέσιο και στους οδηγούς, είναι πάντα που παίρνουμε ως feedback.

Οι οπαδοί έρχονται, τα μονοθέσια ανυψώνονται και τους βλέπετε να πηγαίνουν από κάτω. Οπότε, εξετάζουμε τέτοια πράγματα. Αλλά, είμαι αρκετά συντηρητικός όσον αφορά το format των αγώνων. Δεν έχω κάποιο μεγάλο σχέδιο αυτή τη στιγμή.