Todt: Το budget cap δεν είναι αρκετό

Σχετικά άρθρα

Οι προϋπολογισμοί των ομάδων και οι διαφορές που υπάρχουν κατά μήκος του grid έχουν προβληματίσει για αρκετά χρόνια τους υπεύθυνους της Formula 1. Έχουν γίνει μερικές κινήσεις σχετικά με τον περιορισμό των χρημάτων που ξοδεύουν οι ομάδες, ωστόσο η πραγματική λύση απέχει πολύ, με τις διαφορές ανάμεσα στις ομάδες να είναι πολύ μεγάλες, όπως άλλωστε αντικατοπτρίζεται και στην ταχύτητα των μονοθεσίων.

Η Liberty Media και η FIA στοχεύουν σε πιο δραστικές κινήσεις, κάτι που ενδέχεται να δούμε από το 2021. Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Jean Todt, θεωρεί ότι μια ενδεχόμενη επιβολή ενός απόλυτου badget cap δε θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ αντιθέτως ο Γάλλος υποστηρίζει ότι θα πρέπει να υπάρχει συνδυασμός κανονισμών για να μειωθεί πραγματικά το κόστος.

Έχουμε μιλήσει για τον έλεγχο του κόστους και το budget cap εδώ και καιρό. Πιστεύω ότι είναι μια καλή κίνηση, αλλά, για ‘μένα, πρέπει να είναι ένας συνδυασμός. Πρέπει να θεσπίσουμε κανονισμούς που να έχουν κάποιον αντίκτυπο στο πραγματικό κόστος. Για να το πω απλά, δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε ένα cost cap, δεν πιστεύω ότι θα δουλέψει. Μέχρι στιγμής, καμία προσπάθεια δεν έχει δουλέψει. Θα πρέπει να είμαστε ικανοί να συμφωνήσουμε σε κάτι που είναι πιο εξελιγμένο για το πετύχουμε αυτό.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα