Όπως είχε ανακοινώσει, η ιαπωνική εταιρία χαμηλού κόστους πραγματοποίησε σήμερα στην Jakarta, την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια του πρώτο της crossover. Το ονομάζει Cross, αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Go Cross concept, που έδειξε η εταιρία το 2015, και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ινδία από τον Μάρτιο, με τιμή 163 εκατομμυρια ρούπια, ήτοι €10.000.

Το αυτοκίνητο διατηρεί πολλά από τα στοιχεία του πρωτοτύπου, όπως τα LED φώτα ημέρας και τους στρογγυλούς προβολείς ομίχλης που βρίσκονται ψηλά και στο ύψος των φωτιστικών σωμάτων. Ακόμα,  διαθέτει προστατευτικές ποδιές που ενισχύουν τον off-road χαρακτήρα του, ενώ έχει και την απαιτούμενη απόσταση από το έδαφος, με 200 χλστ.

Έχει μήκος 3.995 χλστ., πλάτος 1.670 χλστ., ύψος 1.560 χλστ., ενώ το μεταξόνιο του αγγίζει τα 2.450 χλστ. Μηχανικά, το Datsun Cross χρησιμοποιεί τον 1.200άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα, απόδοσης 78 ίππων και 104 Nm, ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή το CVT, που το ονομάζει X-Tronic. Τέλος, το αυτοκίνητο διαθέτει δύο αερόσακους και ABS με EBD.