Από το 2016, η Renault έχει επιστρέψει ως εργοστασιακή ομάδα στη Formula 1 και στόχος δεν είναι άλλος από την επιστροφή στα βάθρα και τις νίκες. Mercedes, Ferrari, Red Bull, αλλά και η McLaren στέκονται εμπόδιο στις προσπάθειες των Γάλλων, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται για να πετύχουν αυτό που θέλουν, όντας βελτιωμένοι την περσινή σεζόν, λαμβάνοντας τελικά την έκτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Για να κατασκευάσεις ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, χρειάζεσαι πολλά συστατικά, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Cyril Abiteboul, λέει ότι αυτό δεν συνέβαινε την περασμένη δεκαετία, αφού δεν υπήρχαν επενδύσεις, ώστε να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις στο Enstone, να προσληφθούν οι κατάλληλοι μηχανικοί, ώστε τελικά να έχει μια συνεχώς ανοδική πορεία η ομάδα.

Υπήρξε σαφώς μια έλλειψη επενδύσεων στις προηγούμενες ιδιοκτησίες. Αλλά, επίσης, και στο τέλος της ιδιοκτησίας της Renault, στον προηγούμενο κύκλο, χάσαμε πραγματικές ευκαιρίες για να εκσυγχρονίσουμε το μέρος. Αν πάτε πίσω στην περίοδο του 2007/2008/2009, ήμασταν μακριά από το να είμαστε σπουδαίοι και τότε ήταν που ξεκίνησε η έλλειψη επενδύσεων στο Enstone. Οπότε, πρέπει σχεδόν να καλύψουμε το κενό δέκα ετών όπου η Formula 1 άλλαξε εντελώς.

Πρόοδος σημειώνεται και στο εμπορικό κομμάτι, σύμφωνα με τον Γάλλο, κάτι εξίσου σημαντικό, αφού αυτό αποφέρει χρήματα στην ομάδα, τα οποία είναι απαραίτητα όταν θέλεις να διεκδικείς παγκόσμια πρωταθλήματα.

Έχουμε μια μεγάλη δουλειά να κάνουμε και, όσο μπορώ να δω, είμαστε ευθυγραμμισμένοι με αυτό. Οι υποδομές έρχονται, οι άνθρωποι έρχονται, το εμπορικό κομμάτι, που ξέρω ότι δεν είναι συναρπαστικό, αλλά είναι επίσης σημαντικό για τη χρηματοδότηση αυτού. Έχουμε μια πολύ επιτυχημένη καμπάνια απόκτησης νέων συνεργατών, οι οποίοι πιστεύουν στο project, μπορούν να δουν τη βελτίωση στο εργοστάσιο, αλλά και στην πίστα.