Σε πρωινή του συνέντευξή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε πως δεν θα μπουν ούτε μετωπικά, ούτε πλευρικά διόδια στη Βαρυμπόμπη και τον Αγιο Στέφανο.

Ο υπουργός διευκρίνισε πως η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων που έγινε την περασμένη εβδομάδα ήταν ουσιαστικά τυπική. Όπως εξήγησε:

Όταν έχεις μία σύμβαση, για να ολοκληρωθεί η σύμβαση -και να μην γυρνάει η χώρα λεφτά πίσω και στους δανειστές και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή- οφείλεις να κάνεις μερικές ενέργειες, όπως αυτή που έγινε χθες. Δηλαδή, έπρεπε να βγει περιβαλλοντική αδειοδότηση για να περάσουμε στη φάση της λειτουργίας..

Δεν θα μπουν μετωπικά και πλευρικά διόδια στην περιοχή. Και όταν μπουν ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια, ακόμα και τότε οι κάτοικοι των δήμων Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού, θα έχουν εξαίρεση και δεν θα πληρώσουν το αντίτιμο. Οι υπόλοιποι θα χρεώνονται.

Είναι παράλογο να έχουμε διόδια στην περιοχή. Αυτό που εμείς έχουμε δεσμευτεί είναι ότι δεν θα τοποθετηθούν ούτε πλευρικά, ούτε μετωπικά διόδια στην περιοχή. Ο στόχος ο δικός μας και αυτό το κάνουμε πράξη, είναι να φύγουν και τα μετωπικά διόδια που υπάρχουν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους. Γι’ αυτό βγήκε και ο διαγωνισμός των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων.

 • freedoom1013

  Ρε Σπίρτζη αν ” Ο στόχος ο δικός μας και αυτό το κάνουμε πράξη, είναι να φύγουν και τα μετωπικά διόδια που υπάρχουν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους. Γι’ αυτό βγήκε και ο διαγωνισμός των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων.” τότε γιατί δόθηκαν εκατομμύρια € για την κατασκευή τόσων μετωπικών σταθμών διοδίων σε Ολυμπία και Ιόνια Οδό;

  Σε αυτόν τον τόπο, καλό είναι που γίνονται έργα υποδομής, αλλά αν δεν υπάρχει σχεδιασμός πριν την κατασκευή, τότε αλίμονό μας.

  • ελα ντε οι καινουργιοι δρομοι δεν θα επρεπε εξ αρχης να ειναι σχεδιασμενοι με τα καινουρια προτυπα (καινουρια για μας στην υπολοιπη ευρωπη υπαρχουν χρονια)

  • apostolos32

   Και όχι μόνο αυτό.Για να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό διόδιο είναι απαραίτητα τα μετωπικά διόδια,γιατί βγαίνοντας ή μπαίνοντας στην εθνική οδό εκεί αρχίζει να μετρά η απόσταση που διένυσε το όχημα. Τουλάχιστον αυτό ισχύει στο εξωτερικό,αλλά που ξέρεις..Σπίρτζης είναι αυτός..Μπορεί να εφεύρει κάτι άλλο.

 • Christos Dimou

  Φυσικά και θα υπάρξουν διόδια και φυσικά θα πληρώσουν όλοι καθώς η σύμβαση μεταξύ του Δημόσιου και του παρόχου δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Απλά τα βόδια των εκεί περιοχών θα τσιμπήσουν το δόλωμα της υπουργάρας και κάποιοι από αυτούς θα τον ψηφίσουν κιόλας.