Η φήμη για ένα νέο μικρό SUV, το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από το Renegade, κυκλοφόρησε πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2016, και τώρα φαίνεται ότι η ιδέα για το νέο βασικό μοντέλο στην γκάμα της αμερικάνικης εταιρίας είναι κοντά στην υλοποίηση.

Ο Mike Manley, διευθυντής της Jeep, σε πρόσφατη συνέντευξη δήλωσε ότι η κατηγορία των μικρών SUV είναι μια βιώσιμη κατηγορία για την εταιρεία στο μέλλον, οπότε σκέφτεται να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο στη κατηγορία. Αν αυτό γίνει πραγματικότητα θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, αλλά όχι στην Αμερική, έχοντας ως στόχο τα Nissan Juke και Renault Captur.

Το νέο μικρό SUV θα έχει μήκος κάτω από 4 μέτρα και η μέχρι στιγμής κωδική ονομασία του είναι 526. Η Jeep θέλει και αυτό το μοντέλο να έχει όλες τις παραδοσιακές αξίες της εταιρείας ώστε να είναι ένα ικανό όχημα, ενώ εμφανισιακά θα θυμίζει τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας. Για να είναι ένα όχημα αντάξιο της ιστορίας της φίρμας, η Jeep θέλει να προσέξει κατά την σχεδίαση του την απόσταση από το έδαφος, την γεωμετρία του οχήματος καθώς και το σύστημα τετρακίνησης που θα διαθέτει.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί σε ποιο εργοστάσιο θα κατασκευάζεται, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Pomigliano της Ιταλίας, εκεί που συναρμολογείται το Panda.

Πιθανότατα θα βασιστεί στην πλατφόρμα του Fiat Panda και 500, με την FCA να κατασκευάζει το 500 στην Πολωνία, εκεί που αναμένεται να μετακομίσει και η παραγωγή του νέου Panda, που θα κυκλοφορήσει το 2020.