Οι εξωσκελετοί της Ford μπήκαν στην παραγωγή

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τον θρύλο, o Henry Ford παίρνοντας έμπνευση από ένα σφαγείο, άλλαξε τόσο δραστικά την βιομηχανική παραγωγή πολύπλοκων προϊόντων που δημιουργήθηκε και η λέξη φορντισμός για τις καινοτομίες που εισήγαγε. Ο φορντισμός λοιπόν είναι η καθετοποιημένη μαζική παραγωγή κατά την οποία κάθε εργάτης έχει μια πολύ συγκεκριμένη εργασία, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη για εξειδίκευση και το εργοστάσιο δουλεύει ασταμάτητα αξιοποιώντας στο μέγιστο τους ανθρώπινους πόρους ρίχνοντας έτσι το κόστος παραγωγής.

Όποιος έχει εργαστεί σε φορντική γραμμή παραγωγής γνωρίζει από πρώτο χέρι πως αυτή η διαδικασία αν και έχει το θετικό πως δεν χρειάζεται να κάνεις πολύπλοκες διαδικασίες, έχει το αρνητικό να γίνεται αρκετά επίπονη μετά από κάποιες ώρες. Οι μηχανικοί που σχεδιάζουν τις γραμμές παραγωγής τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να δίνουν σημασία στην εργονομία του εργάτη, ώστε αυτός να κουράζεται λιγότερο και άρα να είναι πιο αποδοτικός και να μην χρειάζεται αναρρωτικές λόγω των μυοσκελετικών προβλημάτων που μπορεί να δημιουργήσει η χρόνια καταπόνηση.

https://youtu.be/e6CnP69OjQY

O Dale Wishnousky, αντιπρόεδρος παραγωγής της Ford στην Ευρώπη δηλώνει:

Η εργασία σε μια γραμμή συναρμολόγησης απαιτεί γνώσεις, δεξιότητες και μπορεί να είναι φυσική πρόκληση. Ο εξωσκελετός μπορεί να μοιάζει με κάτι από την sci-fi, αλλά μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους για τους υπαλλήλους μας και στη διευκόλυνση των σωματικά απαιτητικών εργασιών.

Ενώ οι εξωσκελετοί έχουν δοκιμαστεί από αρκετές εταιρίες, η πρωτοβουλία της Ford στο εργοστάσιο της στη Βαλένθια της Ισπανίας, όπου κατασκευάζονται τα Galaxy, Kuga, Mondeo, S-MAX και Transit Connect, είναι το πρώτο που ενσωματώνει πλήρως την τεχνολογία στην παραγωγική της διαδικασία.

Αυτοί είναι κατασκευασμένοι από τιτάνιο και carbon, και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται από 100 εργαζόμενους που τους βοηθούν στη γραμμή συναρμολόγησης να ανυψώνουν, να μετακινούν ή να μεταφέρουν οτιδήποτε βάρους άνω των τριών κιλών, όταν στέκονται σε δύσκολη θέση. Τα “κοστούμια” προσφέρουν προστασία και υποστήριξη από την κούραση και τραυματισμούς, μειώνοντας την πίεση και την ένταση των επαναλαμβανόμενων δραστηριοτήτων, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν το σώμα με την πάροδο του χρόνου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...