Η Seat έχει ανανεώσει πλήρως την γκάμα της, προσθέτοντας αρκετά νέα μοντέλα, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να κάνει και αυτή το μεγάλο βήμα και να περάσει στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων. Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα των Ισπανών θα είναι η ηλεκτρική έκδοση του Mii το οποίο θα φέρει τα ίδια χαρακτηριστικά με το e-Up!. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας του ηλεκτρικού Mii θα διαθέτει 81 ίππους και 210 Nm ροπής, ο οποίος θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου 18,7 kWh. Αυτή υπολογίζεται πως θα χρειάζεται φόρτιση έπειτα από 160 χιλιόμετρα, με την Seat να θέλει να το προσφέρει σε μια αρκετά ανταγωνιστική τιμή, και φθηνότερα από το αδερφάκι του το e-Up!.

Μετά από αυτό, η ισπανικής εταιρία θέλει μέσα στο 2020 να βγάλει στην αγορά 6 νέα μοντέλα, με τα τρία από αυτά να τοποθετούνται σε τρεις κατηγορίες που σήμερα δεν προσφέρει αυτοκίνητο. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Seat θα βασίζεται πάνω στην MED πλατφόρμα του VW Group, και αναμένεται στην αγορά το 2020. Πιθανότατα θα ονομαστεί Born, Born-E, ή E-Born, από την περιοχή El Born της Βαρκελώνης και θα μοιράζεται αρκετά μηχανικά στοιχεία με το Volkswagen ID.

Θα έχει, όμως, το μέγεθος του Leon, με τον αντιπρόεδρο του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας, Matthias Rabe, να δηλώνει:

Το πρώτο αυτοκίνητο της Seat με την MEB θα είναι μικρότερο από το μεγάλο SUV που έρχεται σύντομα. Θα είναι περισσότερο στο μέγεθος του Leon – πολύ κοντά, στην πραγματικότητα, σε μήκος. Αλλά ο εσωτερικός χώρος θα είναι πολύ μεγαλύτερος λόγω των πλεονεκτημάτων του packaging της MEB.

Το κόστος τους αναμένεται να είναι το ίδιο με ένα πλήρως εξοπλισμένο πετρελαιοκίνητο Golf, ήτοι κοντά στα €25.000, τιμή που θα έχει το ηλεκτρικό μοντέλο της Seat με την μικρή έκδοση της μπαταρίας.