Ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα το 2018, λέει η Mercedes

Σχετικά άρθρα

Οι βαθμολογίες της περσινής σεζόν θέλουν να μας πείσουν πως η Mercedes για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ολοκλήρωσε τη σεζόν στην κορυφή και μάλιστα με αρκετή ευκολία. Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική, αφού ο ανταγωνισμός με τη Ferrari από την αρχή της σεζόν και η δυναμική της Red Bull στο δεύτερο μισό δυσκόλεψε τους τεχνικούς στο Brackley και τον Lewis Hamilton, οι οποίοι έπρεπε να αποδώσουν στο μέγιστο για να πετύχουν τους στόχους τους.

Οι κανονισμοί για το 2018 παραμένουν στην τεράστια πλειοψηφία τους ίδιοι, οπότε η δυναμική της Ferrari και της Red Bull αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτή του Νοεμβρίου, γεγονός που κάνει τον Toto Wolff να πιστεύει ότι ο ανταγωνισμός θα είναι πιο σκληρός σε μερικούς μήνες, με τις υπόλοιπες ομάδες να έχουν τη δική τους συμβολή σε αυτό.

Οι οπαδοί μπορούν να ανυπομονούν για πιο σκληρό ανταγωνισμό. Είχαμε αλλαγές στους κανονισμούς πέρυσι και είχαμε τρεις ομάδες να παλεύουν για τις πρώτες θέσεις. Οι κανονισμοί παρέμειναν ίδιοι, οι κινητήρες συγκλίνουν και πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες που περιμένουμε να αγωνίζονται μπροστά.

Έχει ενδιαφέρον η McLaren με τον κινητήρα της Renault, η Renault επιτέλους θα ανακάμψει -έχουν βάλει πολλούς πόρους πίσω από το project τους- και η Force India έχει καταφέρει να βρίσκεται πάνω από την κλάση της. Μπορείτε να περιμένετε περισσότερα από τον Checo και τον Esteban, ώστε να αποδείξουν ποιος είναι ταχύτερος, και η Williams μπορεί πάντα να είναι έκπληξη. Επομένως, περιμένω περισσότερο ανταγωνισμό μπροστά φέτος, μεταξύ περισσότερων οδηγών και περισσότερων ομάδων.

Ο επί κεφαλής της Mercedes αρνείται να πάρει το οτιδήποτε ως δεδομένο, καθώς υποστηρίζει ότι το παρελθόν δεν εγγυάται τίποτα στη Formula 1, ελπίζοντας πως η ομάδα του θα μπορέσει για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν να διεκδικήσει και να κατακτήσει τους παγκόσμιους τίτλους.

Δεν κάνω κανένα όνειρο, διότι όλα ξεκινούν πάλι από το μηδέν. Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι και περήφανοι για τους τέσσερις διπλούς τίτλους, αλλά αυτό δεν εγγυάται τον πέμπτο τίτλο. Ο οργανισμός παραμένει ταπεινός για τα δικά τους επιτεύγματα, αλλά υπάρχει κίνητρο και ενέργεια, προκειμένου να κερδίσουμε ξανά αγώνες κι ελπίζουμε να είμαστε στη μάχη για τον τίτλο.

ΠηγήMercedes AMG

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...