Δες την επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου του Elon Musk

Σχετικά άρθρα

Πριν από μερικές ώρες έγινε με επιτυχία η εκτόξευση του νέου πυραύλου του Elon Musk. Ο Falcon Heavy απογειώθηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ και έγινε ο ισχυρότερος επιχειρησιακός πύραυλος στον κόσμο, αφού έχει την ικανότητα να μεταφέρει σε τροχιά κοντά στους 64 τόνους, μια μάζα μεγαλύτερη από ένα Boeing 737 φορτωμένο με επιβάτες, πλήρωμα, αποσκευές και καύσιμα.

Το πρώτο στάδιο του πυραύλου αποτελείται από τρεις προωθητικούς πυραύλους “Falcon 9” που διαθέτουν 27 κινητήρες Merlin οι οποίοι παράγουν πάνω από 5 εκατομμύρια κιλά ώσης απογείωσης ή περίπου την ισχύ 18 Boeing 747. Μάλιστα αυτοί οι πρώτοι τρεις πυρήνες/πύραυλοι, όπως ήταν προγραμματισμένο, αποκολλήθηκαν από τον κεντρικό πύραυλο και οι δύο γύρισαν πίσω και προσγειώθηκαν στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, ενώ ο άλλος που ήταν να προσγειωθεί σε μια πλωτή drone αυτόνομη πλατφόρμα στον Ατλαντικό Ωκεανό, έχασε το στόχο του και συνετρίβη στη θάλασσα. Ήταν το μόνο συμβάν που κάπως σκίασε τη μεγάλη επιτυχία της SpaceX. Αιτία του ατυχήματος ήταν το γεγονός πως δύο από τους τρεις κινητήρες που ήταν υπεύθυνοι για την ασφαλή προσγείωση του πυραύλου δεν ενεργοποιήθηκαν.

Το ωφέλιμο φορτίο για αυτή την πρώτη αποστολή είναι το Tesla Roadster 1ης γενιάς του ίδιου του Elon Musk, το οποίο έπαιξε το κομμάτι “Space Oddity” του David Bowie. Το Tesla Roadster έχει ως στόχο να τεθεί στην τροχιά του Άρη και στη θέση του οδηγού βρίσκεται ο Starman, ένα ανδρείκελο.

Το Tesla Roadster κινείται με ταχύτητα 11 χλμ/δευτερόλεπτο και θα ταξιδέψει 400 εκατομμύρια χλμ μακριά από τη Γη. Σκοπός του είναι να τεθεί σε ηλιακή τροχιά στον Άρη για ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Πάνω του υπάρχει ένα αυτοκίνητο Hot Wheels και ένας ειδικός λέιζερ δίσκος που διαθέτει κάθε είδους πληροφορίας για την ανθρώπινη φυλή, σε περίπτωση που κάποιοι εξωγήινοι επισκέπτες αποφασίσουν να το ελέγξουν.

Ο πύραυλος Falcon Heavy σχεδιάστηκε προκειμένου να μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα και να δώσει τη δυνατότητα αποστολών πληρώματος στη Σελήνη ή/και στον Άρη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Συνελήφθη Καναδός για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Tesla

Ένας Καναδός πολίτης που ζει στο Ningbo της Κίνας συνελήφθη στο Long Island της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...
Autoblog.gr