Η Dyson ετοιμάζει τρία ηλεκτρικά μοντέλα

Σχετικά άρθρα

Η Dyson ανακοίνωσε πως τελικά θα βγάλει στην αγορά τρία ηλεκτρικά μοντέλα. Το πρώτο μοντέλο του δισεκατομμυριούχου James Dyson, που έγινε γνωστός ως ο εφευρέτης της ηλεκτρικής σκούπας που δεν χρειάζεται σακούλα, θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020 και δεν θα έχει solid state μπαταρίες, αλλά μπαταρίες ιόντων λιθίου. Τα επόμενα δύο μοντέλα θα διαθέτουν τις πρωτοποριακές solid state μπαταρίες.

Σύμφωνα με τον Βρετανό εφευρέτη, τα μοντέλα τους θα χρησιμοποιούν τεχνολογία που θα βασίζεται στις διάσημες σκούπες της εταιρίας, ενώ τόνισε πως θα προσφέρουν έως και 160 χιλιόμετρα μεγαλύτερης αυτονομίας σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η Dyson θέλει να χρησιμοποιεί τη δική της τεχνολογία μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων, έχοντας δεσμευτεί να ξοδέψει 2 δισ. στερλίνες στην τεχνολογία solid-state μπαταρίας και στον σχεδιασμό των οχημάτων, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα πού θα κατασκευάζει τα οχήματα, αν και έχει αποκλείσει τη συνεργασία με τις ήδη υπάρχουσες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Όπως είπε ο ίδιος, η εταιρεία του έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή ενός «ριζοσπαστικό και διαφορετικό» ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με μια ομάδα 400 μηχανικών να εργάζεται εδώ και δυόμισι χρόνια στο project. Ο Dyson συμπλήρωσε πως σχεδιάζει να προσλάβει επιπλέον 3.000 μηχανικούς και επιστήμονες μέχρι το 2020 και να συνεργαστούν με περισσότερα από 40 πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Ο Βρετανός συμπλήρωσε πως δεν σχεδιάζει να επενδύσει σημαντικά ποσά σε δίκτυο ταχυφορτιστών, αφού θα βασιστεί στις εγκαταστάσεις που ήδη υπάρχουν ή ετοιμάζονται. Η πλατφόρμα του μοντέλου θα είναι νέα και θα αναπτυχθεί από την ίδια την Dyson, ενώ και το λογισμικό της αυτόνομης τεχνολογίας θα αναπτυχθεί από την ίδια την εταιρία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...