Η Audi και η Porsche συνεργάζονται πάνω στη δημιουργία μιας κοινής πλατφόρμας για τα ηλεκτρικά τους μοντέλα. Αυτή ονομάζεται Premium Platform Electric (PPE) και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε τρεις οικογένειες μοντέλων. Οι δύο εξ’αυτών θα αποτελείται από αυτοκίνητα που θα φορούν το σήμα της Audi, ενώ η άλλη θα αποτελείται τόσο από μοντέλα της Audi όσο και από της Porsche. Επίσης και τα ηλεκτρικά μοντέλα της Bentley θα φορούν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα θα επιτρέψει στις δύο εταιρίες να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πλεονεκτήματα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων, όντας αρκετά ευέλικτη, έτσι ώστε να μπορούν πάνω σε αυτή να κατασκευαστούν αυτοκίνητα με διαφορετικού μήκους μεταξόνια και διαφορετικού τύπου, όπως σεντάν, SUVs κτλ.

Το πρώτο μοντέλο που θα βασιστεί πάνω στην PPE πλατφόρμα θα κυκλοφορήσει στην αγορά στα τέλη του 2021, με τα αυτοκίνητα των δύο εταιριών να διαφοροποιούνται μιας και το καθένα θα διαθέτει τα χαρακτηριστικά της κάθε μάρκας. Περίπου 550 υπάλληλοι της Audi και 300 της Porsche εργάζονται πάνω στο συγκεκριμένο project, με τις δύο εταιρίες, με τη συνεργασία αυτή, να μειώνουν το κόστος κατά 30%.