Περισσότερα προσπεράσματα και pit stops περιμένει για το 2018 η Mercedes

Σχετικά άρθρα

Μία από τις βασικότερες αλλαγές για το 2018 θα είναι τα ελαστικά. Οι διαστάσεις παραμένουν ίδιες, όμως η Pirelli έχει μαλακώσει όλες τις γόμες, ενώ έχει αυξήσει το εύρος, με την πρόσθεση της hypersoft και της πολύ σκληρής γόμας, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες για όλες τις πίστες.

Ομάδες και οδηγοί θα πρέπει να δουλέψουν πάνω στα ελαστικά, προκειμένου να κάνουν τα μονοθέσιά τους πιο φιλικά προς αυτά, την ώρα που οι οδηγοί καλούνται να προσαρμόσουν το οδηγικό τους στυλ, ώστε να μην υπάρχει μεγάλη φθορά. Πέρυσι, είδαμε μόλις ένα pit stop στους περισσότερους αγώνες, αφού η φθορά ήταν μικρή και οι πιλότοι μπορούσαν να φτάσουν μέχρι το τέλος με μία μόλις αλλαγή.

Ο επί κεφαλής στρατηγικής της Mercedes, James Vowles, υποστηρίζει πως αυτό θα αλλάξει φέτος, αφού η αυξημένη φθορά των ελαστικών θα προκαλέσει περισσότερες αλλαγές, αλλά και αύξηση των προσπερασμάτων.

Τα ελαστικά αυτά είναι πιο μαλακά, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη φθορά, μεγαλύτερη πτώση στο γυρολόγιο και ανάγκη για περισσότερα pit stops. Πέρυσι, όταν έφτανες έναν άλλον οδηγό, δεν υπήρχε τόσο μεγάλη πτώση στο γυρολόγιο από τα ελαστικά. Στις περιοχές που πρέπει να προσπεράσεις, δηλαδή στα φρένα και κατά την πρόσφυση, δεν υπήρχε μεγάλη διαφοροποίηση.

Το 2018, θα έχουμε περισσότερες διαφορές και αυτό οδηγεί σε περισσότερες προσπεράσεις. Αυτή τη στιγμή, δεν ξέρουμε πόσο θα είναι αυτό. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα δούμε περισσότερα pit stops. Λίγες περισσότερες προσπεράσεις σε σχέση με πέρυσι και μονοθέσια που χάνουν πολλή απόδοση όταν προσπαθούν να μείνουν με τα ίδια ελαστικά.

Επιπλέον, ο Loic Serra, head of vehicle dynamics της Mercedes, πιστεύει ότι θα δούμε πολύ καλύτερους χρόνους φέτος, τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο πιο κάτω από πέρυσι, κάτι λογικό αν σκεφτούμε τα μαλακότερα ελαστικά, την περσινή εξέλιξη των μονοθεσίων, αλλά και την φετινή βελτίωση, μιας και οι μηχανικοί βελτιστοποιούν περιοχές που δεν είχαν κάνει πέρυσι, λόγω της νεότητας των μονοθεσίων.

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr