Ο Sergio Marchionne θα αποχωρήσει από την θέση του CEO της FCA αργότερα μέσα στο έτος, μιας και θα συνταξιοδοτηθεί και ποιος θα είναι εκείνος που θα τον διαδεχτεί;

Το Automotive News αναφέρει μια σειρά από τους επόμενους πιθανούς CEO της FCA, όπου ανάμεσά τους συναντάμε τον Alfredo Altavilla, επικεφαλής της FCA Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής, αλλά και ο Michael Manley, επικεφαλής της Jeep. Επίσης, πιθανοί διάδοχοι “του θρόνου” είναι οι Richard Palmer και Pietro Gorlier.

Ο 54-χρονος Ιταλός Altavilla φέρεται να είναι ο επικρατέστερος για την θέση, μιας και εργάζεται για λογαριασμό της Fiat από το 1990 και θεωρείται τόσο από τον ίδιο τον Marchionne όσο και από την οικογένεια Agnelli ως η πιο ασφαλής επιλογή, με το χαμηλότερο ρίσκο.

 • Έφτασε η στιγμή που ο Sergio Marchionne που βγαίνει στη σύνταξη και κάθε πρώτη του μηνός θα περιμένει στην ουρά μίας συνοικιακή τράπεζα του Τορίνο, για να μπει η σύνταξή του και να ενημερώσει το βιβλιάριό του……………..(xaxaxaxaxa)!!!!!
  Πέρα από την πλάκα, οι θέσεις που θα μείνουνε κενές μετά την αποχώρησή του από τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων της οικογένειας Agnelli είναι πολλές.
  Ο Ιταλοκαναδός στην FCA κατέχει 7 θέσεις συνολικά, είναι στο συμβούλιο της Philip Morris και μέλος του συμβουλίου της Juventus.
  Τώρα, για τον διάδοχό του τα ονόματα είναι πολλά, αλλά εγώ δεν θα έλεγα όχι στον όνομα Lapo Elkann……………..

  • Renesis1

   Μιχάλη ο Elkann είναι αρκετά ιδιόρρυθμος και ζαμάν φου τύπος, δεν κάνει για τέτοια “τιμόνια” που απαιτούν ατελείωτες ώρες ενασχόλησης και λήψης σημαντικότατων αποφάσεων. Μην κολλάς στη προέλευσή του και στα τζάκια, ο συγκεκριμένος τύπος είναι άλλο είδος ανθρώπου..

   https://uploads.disquscdn.com/images/e1bf111bf92def4a512cfc258821109dabcfcbc6e29f2a515491213e1e92d35c.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/a16ba71bf2b8c423b28cf1277bfacdcb6814fae4ac02128e77b59937178ef1c6.jpg

  • Κώστα, θέλω να γνωρίζεις ότι, η αναφορά του Lapo και μόνο από την πλευρά μου είναι σαν αστείο.
   Ο Lapo είναι το “μαύρο πρόβατο” της οικογένειας Elkann σε αντίθεση με τον John, ο οποίος είναι το ακριβώς αντίθετο και ήταν η αδυναμία του παππού τους Gianni Agnelli.
   Πάντως, για διάδοχο στη FCA λέγονται πολλά, αλλά να είσαι σίγουρος ότι, το άτομο που θα αναλάβει θα έχει και τη “στήριξη” του Marchionne στις αποφάσεις που θα παίρνει………

 • Ο Μπαφοντίνας

  Αν δεν δεχτεί κανένας πάω και γω αν είναι.

 • Tsou Kostas

  ο Καρανίκας, ο Καρανίκας!!!

 • Μάνος Μαμαλάκης

  O Τσίπρας της αυτοκίνησης.