Σχεδόν 90 χρόνια ιστορίας μετρά η Porsche και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ιστορίας αυτής είναι οι αγώνες, με την γερμανική εταιρεία να χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία και την εμπειρία αυτή στα αυτοκίνητα παραγωγής, αφού κατασκευάζει πολλά μοντέλα της δίπλα από τα αγωνιστικά.

Η Porsche έχει πάρει μέρος σε χιλιάδες αγώνες είτε άμεσα είτε έμμεσα, αλλά ποια είναι τα πέντε πιο εμβληματικά αγωνιστικά στην ιστορία της γερμανικής εταιρείας; Πρόκειται για ένα νέο επεισόδιο στη σειρά «Porsche Top 5», με τον πρώην οδηγό αγώνων Derek Bell να μας εξηγεί τις επιλογές σε ένα πολύ όμορφο video που διαρκεί σχεδόν οχτώ λεπτά. Νομίζω πως οι περισσότεροι συμφωνούμε με την πεντάδα.

 • Moby Dick

  Πάνω κάτω συμφωνώ αλλά όχι εξ’ ολοκλήρου. Μέσα στο top 5 των πιο iconic motorsport models της Porsche δεν θα μπορούσε να λείπει κάποια 911. Ίσως πχ η Moby Dick. Επίσης δεν μπορεί να μην γίνει μνεία στην 956 που προηγείται της 962. Και τέλος θα μπορούσε άνετα να είναι μέσα στο top 5 η 919 Hybrid που έγραψε χρυσή ιστορία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 • mixalhs7

  1) 956
  2) 917
  3) 917/30
  4) 550 spyder
  5) 935