Δύο ώρες μετά από τη Mercedes W09, σειρά παίρνει η Ferrari SF71H. Η ιταλική ομάδα παρουσίασε με κάθε επισημότητα το φετινό της «όπλο», με την ελπίδα ότι θα δε θα συμπληρώσει δέκα ολόκληρα χρόνια μακριά από τους τίτλους, σταματώντας την απόλυτη κυριαρχία της Mercedes τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

1Εμπρός μέρος

Ξεκινώντας από μπροστά, το ρύγχος της SF71H δεν παρουσιάζει αλλαγές, ενώ σχεδόν ίδια είναι και η εμπρός πτέρυγα, αν εξαιρέσουμε μια αρκετά μεγάλη διάτρηση στην κάτω πλευρά του εσωτερικού μέρους, εκεί που υπάρχει το λογότυπο «V-Power». Τα υπόλοιπα στοιχεία δεν φαίνονται αλλαγμένα, με τα endplates να είναι, επίσης, ίδια.

Η εμπρός ανάρτηση είναι push-rod, ενώ τα brake ducts είναι μικρότερα σε μέγεθος και πιο χαμηλά τοποθετημένα συγκριτικά με πέρυσι, με τα αεροδυναμικά βοηθήματα γύρω από αυτά να έχουν διατηρήσει τη θέση τους. Οι κάμερες και τα στηρίγματά τους παραμένουν ίδια, όπως και τα wishbones, το ύψος των οποίων δεν φαίνεται πως έχει αλλάξει από το 2017.

Ωστόσο, πάνω από αυτά απουσιάζουν τα δύο αεροδυναμικά βοηθήματα, δίπλα από την έξοδο του S-Duct, που βρίσκεται και φέτος εκεί. Επιπλέον, στο κάτω μέρος, η εισαγωγή για το σύστημα παραμένει στη θέση της, όμως αλλαγές βλέπουμε μπροστά και πίσω από αυτή, με την προσθήκη αεροδυναμικών στοιχείων, για την καλύτερη ροή του αέρα στο κάτω μέρος του μονοθεσίου.

2Sidepods και Barge Boards

Για να μετακινηθούμε πίσω από τον εμπρός άξονα, τα barge boards είναι λίγο διαφορετικά φέτος, με την προσθήκη κάθετων διατρήσεων στο κάτω μέρος, ακριβώς πίσω από τα ψαλίδια της ανάρτησης. Το υπόλοιπο κομμάτι είναι, επίσης, λίγο αλλαγμένο, με την καμπύλη στο τελείωμα των βασικού κομματιού να παρουσιάζει έντονη κυρτότητα.

Τα μικρά πτερύγια μπροστά από τις εισαγωγές είναι και φέτος εκεί, όμως νέα είναι τα στοιχεία δίπλα από αυτές. Κατ’ αρχάς, οι εισαγωγές είναι μικρότερες φέτος, συνεπώς διακρίνουμε καλύτερα τα βοηθήματα γύρω τους. Το μεγάλο οριζόντιο στοιχείο πάνω από αυτές εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά φέτος συνεχίζει και ενώνεται με το νέο κάθετο πτερύγιο στο εξωτερικό μέρος, το οποίο παρουσιάζει μια μεγάλη διάτρηση σε γωνία 90°.

Επιπλέον, το οριζόντιο στοιχείο κάτω από τις εισαγωγές βγαίνει έξω από τα sidepods και ενώνεται με το επάνω κομμάτι, έχοντας δύο στηρίγματα-οδηγούς δίπλα από τις εισαγωγές. Τα στηρίγματα των καθρεφτών δείχνουν ίδια, ωστόσο οι ίδιοι οι καθρέφτες παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες εσοχές.

Η προστασία Halo είναι βαμμένη σε κόκκινο χρώμα (μαύρο στο μέσα μέρος), έχοντας μπροστά το λογότυπο της Scuderia, ενώ στο πάνω μέρος υπάρχει μια μικρή αεροτομή. Διαφορετική είναι και η εισαγωγή αέρα πάνω από το κεφάλι του οδηγού, με πιο οβάλ σχήμα, θυμίζοντας έντονα την περσινή (και φετινή) εισαγωγή της Mercedes, ενώ μία μικρή οπή συνεχίζει να βρίσκεται στο κάτω μέρος.

3Πίσω μέρος

Πιο λεπτό και με πιο έντονες καμπύλες είναι το πίσω μέρος της SF71H, λόγω του καλύτερου πακεταρίσματος του νέου power unit, το οποίο φημολογείται ότι στο ξεκίνημα της σεζόν θα έχει την ίδια δύναμη με αυτή των τελευταίων περσινών αγώνων, αλλά μεγαλύτερη αντοχή και αξιοπιστία.

Το Shark Fin δεν υπάρχει πια, έτσι το κάλυμμα του κινητήρα είναι νέο και τραβηγμένο όσο το δυνατόν πιο πίσω, με μια μικρή πτέρυγα στο τέλος του, μπροστά από τα διπλά υποστηρίγματα της πίσω πτέρυγας, η οποία παρουσιάζει αλλαγές, κυρίως στα endplates: αρχικά, οι διατρήσεις στο πάνω μέρος είναι έξι, ενώ, από τις φωτογραφίες που έχουμε, βλέπουμε ότι στο πίσω μέρος δεν υπάρχουν οι κάθετες διατρήσεις.

Η πίσω ανάρτηση είναι γεωμετρίας pull-rod, με τα ανοίγματα μπροστά από τους πίσω τροχούς να είναι λιγότερα, τουλάχιστον για την ώρα. Επιπλέον, όπως και πολλές ομάδες, έτσι και η Ferrari έχει προεκτείνει το carbon μερικά εκατοστά έξω από τα led και πίσω από την εξάτμιση, με την απουσία του «monkey seat» να είναι χαρακτηριστική.

4Χρώματα και οδηγοί

Διαφορετικός είναι ο χρωματισμός του μονοθεσίου (που έχει μακρύτερο μεταξόνιο), με πολύ λιγότερο λευκό, λόγω φυσικά της απουσίας της Santander. Το κόκκινο χρώμα πλέον βρίσκεται στην εμπρός, την πίσω πτέρυγα και τα barge boards, ενώ το λευκό είναι μόνο στο πίσω μέρος του καλύμματος του κινητήρα, εκεί όπου θα είναι τοποθετημένο το νούμερο των οδηγών.

Παράλληλα, κατά μήκους του μονοθεσίου βλέπουμε μια ασημί ρίγα, η οποία ενώνει ουσιαστικά το κόκκινο χρώμα με το μαύρο του carbon, κάτι που δεν συνέβαινε πέρυσι.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το οδηγικό δίδυμο της Scuderia θα αποτελείται από τους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen, με την ιταλική ομάδα να θέλει περισσότερη ταχύτητα και σταθερότητα από τον 38χρονο Φινλανδό, που πιθανώς διανύει την τελευταία του σεζόν στη Formula 1.