Η νέα MCL33 πάτησε πίστα

Σχετικά άρθρα

Πριν από εφτά ώρες, η McLaren παρουσίασε την MCL33, το φετινό της μονοθέσιο, με νέο power unit και νέα χρώματα, καθώς επέλεξε τελικά το «Papaya Orange», με το μπλε να βρίσκεται σε μερικά σημεία του μονοθέσιου, ωστόσο το συγκεκριμένο livery δεν άρεσε σε όλους τους οπαδούς.

Όπως συμβαίνει με κάθε ομάδα, έτσι και η βρετανική, πραγματοποίησε το shakedown, ώστε να πάρουν πλάνα και τα πρώτα δεδομένα, με το όριο να είναι 100 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Τα πρώτα «βήματα» του νέου μονοθεσίου πραγματοποιήθηκαν στο Circuito de Navarra της Βόρειας Ισπανίας.

Ο Fernando Alonso βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της MCL33 και δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τα πρώτα δείγματα του μονοθέσιου, αλλά τόνισε πως το βασικότερο είναι να βρουν απόδοση σε αυτό κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών, ώστε να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για την Αυστραλία, σε έναν μήνα από τώρα.

Οι ωραίες στιγμές έρχονται. Ήταν σπουδαία αίσθηση. Είναι πάντα μια ιδιαίτερη στιγμή να οδηγείς το μονοθέσιο για πρώτη φορά. Όλα είχαν καλή αίσθηση. Είναι μια σημαντική στιγμή για τη McLaren. Μετά από μερικά χρόνια που δεν παλεύαμε για το πρωτάθλημα, είναι ώρα να επιστρέψουμε σε αυτή τη θέση.

Τώρα, στις χειμερινές δοκιμές, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι βελτιστοποιούμε το πακέτο μας και μέχρι στιγμής είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ αισιόδοξος. Πιστεύω ότι η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά τους τελευταίους δύο μήνες. Έχουμε δουλέψει σκληρά για να το κάνουμε, επειδή με το power unit της Renault -η μεγαλύτερη αλλαγή φέτος από τη Honda,- έπρεπε να κάνουμε μερικές αλλαγές στο μονοθέσιο, κάποιους συμβιβασμούς στο πίσω μέρος του μονοθεσίου, οπότε πρώτα πρέπει να βάλουμε το μονοθέσιο στην πίστα.

Ο Ισπανός παραδέχεται πως δεν μπορούν να λένε ότι έχουν το κορυφαίο μονοθέσιο, ωστόσο ελπίζει η MCL33 είναι αρκετά ανταγωνιστική, προκειμένου να μάχονται για νίκες και βάθρα, κάτι που θα είναι ο φετινός στόχος της ομάδας του Woking.

Πρέπει να το δοκιμάσουμε, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι βελτιστοποιήσουμε το πακέτο και μετά να δούμε πόσο γρήγοροι μπορούμε να είμαστε. Σίγουρα για τη McLaren και τη δουλειά που έχουν κάνει όλοι για το μονοθέσιο, το να προσπαθήσουμε να παλέψουμε για βάθρα και νίκες, θα είναι ο στόχος μας.

Είναι δύσκολο να πω αυτή τη στιγμή (αν θα παλεύουμε για τον τίτλο), διότι κανείς δεν ξέρει πού είναι ο άλλος. Ελπίζω ότι η McLaren θα είναι στη μάχη. Αν δεν είμαστε εμείς, τότε πιθανότατα θα είναι η Mercedes και ο Hamilton, επειδή είναι ήδη Παγκόσμιοι Πρωταθλητές αυτή τη στιγμή. Πρέπει να ξεκινούν ως φαβορί, θα είναι η ομάδα να κερδίσουμε, όμως ελπίζω ότι η McLaren μπορεί να είναι εκεί.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr