Μόνο ομαλά δεν εξελίσσονται οι χειμερινές δοκιμές στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Οι ομάδες ακόμα δεν έχουν συναντήσει αντιπροσωπευτικές συνθήκες, δηλαδή καλές θερμοκρασίες και στεγνή άσφαλτο από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Σαν να μην έφτανε αυτό, η χθεσινή χιονόπτωση κάλυψε την πίστα με χιόνι, το οποίο ναι μεν έχει γίνει νερό στην άσφαλτο, όμως οι θερμοκρασίες παραμένουν πολύ χαμηλές.

Έτσι, η μέρα πήγε εντελώς χαμένη, με μόλις δύο μονοθέσια να έχουν βγει μέχρι αυτή την ώρα έξω, οι Fernando Alonso και Daniel Ricciardo, με βρόχινα φυσικά ελαστικά. Οι περισσότερες ομάδες θα ήθελαν μία επιπλέον ημέρα δοκιμών, κάτι για το οποίο απαιτείται η ομόφωνη απόφαση και των δέκα ομάδων.

Ωστόσο, ο επί κεφαλής της McLaren Racing, Eric Boullier, λέει ότι δύο ομάδες έδειξαν τον εγωισμό τους και άσκησαν βέτο σε μία ακόμα μέρα δοκιμών. Η μία είναι η Williams, με τους Βρετανούς να ισχυρίζονται ότι έχουν κλείσει την Παρασκευή ως ημέρα γυρισμάτων, ενώ η Ferrari συμφώνησε να κάνει το ίδιο το Σάββατο.

Οι ομάδες σπαταλούν χρήματα για εγωιστικά ενδιαφέροντα. Κάτω από την τωρινή διοίκηση, οι δοκιμές οργανώνονται και προτείνονται από τις ομάδες, και τις χειρίζεται η FIA. Το να αλλάξουμε τις ημερομηνίες των δοκιμών, θα ήταν απαραίτητη η ομόφωνη συμφωνία των ομάδων. Φαίνεται πως δύο ομάδες δεν ήθελαν χθες να αλλάξουμε ημερομηνίες.

Προφανώς, χάνουν χρήματα. Προσπαθήσαμε να μειώσουμε το κόστος και να έχουμε μόλις οχτώ ημέρες δοκιμών. Χρειαζόμαστε αυτές τις οχτώ ημέρες για να έχουμε ένα καλό θέαμα στην πίστα, από τον πρώτο αγώνα, καλύπτοντας προβλήματα αξιοπιστίας και άλλα θέματα.

Ξοδεύουμε τα λεφτά για να είμαστε εδώ και η πίστα είναι κλειστή για δύο εβδομάδες, έτσι είχαμε την ευκαιρία να μετακινήσουμε την ημέρα. Ξέρουμε ότι ο καιρός θα είναι καλύτερος την Κυριακή, οπότε ξεκάθαρα ξοδεύουν χρήματα για εγωιστικά ενδιαφέροντα.

Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι έκανε λόγο για μία επιπλέον μέρα δοκιμών την Παρασκευή, την Κυριακή ή την Δευτέρα, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.