Ο Hamilton δεν έτρεξε για χάρη της Mercedes

Σχετικά άρθρα

Το κύμα ψύχους που πλήττει την Ευρώπη χτύπησε και τη Βαρκελώνη, εκεί που διεξάγεται το πρώτο από τα δύο 4ήμερα τεστ πριν από την έναρξη της σεζόν, στις 25 Μαρτίου. Τα δεδομένα από τα νέα μονοθέσια είναι υπέρ-πολύτιμα για τις ομάδες σε αυτή τη φάση, αφού τα αξιολογούν και δοκιμάζουν ρυθμίσεις και εξαρτήματα, προκειμένου να παρουσιαστούν όσον το δυνατόν πιο έτοιμες στους πρώτους αγώνες.

Χθες, το πρόγραμμα της Mercedes έκανε λόγο για «σπάσιμο» της ημέρας, με τον Valtteri Bottas να αναλαμβάνει δράση το πρωί και τον Lewis Hamilton να κάθεται στο cockpit της W09 το απόγευμα. Αυτό, όμως, δεν συνέβη, καθώς ο Βρετανός θέλησε να δώσει την περίπου μία ώρα που χρειάζεται για την ετοιμασία του μονοθεσίου για έναν άλλο οδηγό, προκειμένου η ομάδα του να κάνει περισσότερα χιλιόμετρα, όπως κι έγινε, αφού τα πιο χρήσιμα δεδομένα ήρθαν μετά το διάλειμμα.

Με τις καιρικές συνθήκες να είναι έτσι και το χάσιμο χρόνου που είχαμε χθες (τη Δευτέρα), είχε νόημα να παραμείνει ο Valtteri στο μονοθέσιο το απόγευμα. Έχοντας τρέξει το πρωί, ήταν άνετος στο μονοθέσιο και θα είχαμε χάσει περίπου μία ώρα αν αλλάζαμε οδηγούς. Χωρίς πραγματικά να γνωρίζουμε τι καιρό θα έχει στη συνέχεια, πήρα την απόφαση να θυσιάσω τον χρόνο μου για την ομάδα, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα το μονοθέσιο μέσα από το πλάνο.

Βάσει των συνθηκών και του έντονου κρύου που επικρατούσε στην πίστα, ο Bottas δηλώνει ικανοποιημένος, καθώς κατάφερε να κάνει 94 γύρους, δοκιμάζοντας ρυθμίσεις στην W09.

Είχε πολύ κρύο στην πίστα. Δε νομίζω ότι έχω οδηγήσει ξανά σε τόσο κρύες συνθήκες στην καριέρα μου στη Formula 1. Οι δοκιμές είναι πάντα δύσκολες όσον αφορά τις θερμοκρασίες, τα ελαστικά απλά δεν κάνουν γι’ αυτές τις συνθήκες. Αλλά, κάναμε τα περισσότερα. Το πρωί, εστιάσαμε στην αεροδυναμική, με διαφορετικές αεροδυναμικές κλίσεις στο μονοθέσιο, κάνοντας διάφορες δοκιμές. Το απόγευμα, έκανα μεγάλα stints κι επίσης δουλέψαμε στο set-up. Ήταν αρκετά δύσκολο με αυτές τις θερμοκρασίες, όμως καταφέραμε να κάνουμε κάποια δουλειά και να βρούμε μερικές απαντήσεις για όσα δοκιμάσαμε.

Είμαστε προφανώς άτυχοι όσον αφορά τον καιρό, αλλά δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό και είναι οι ίδιες συνθήκες για όλους. Σε αυτές τις συνθήκες, θα έλεγα όταν ήταν μια καλή μέρα. Ελπίζω ότι ο καιρός θα είναι καλύτερος σύντομα και ανυπομονώ για την Τετάρτη και την Πέμπτη.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr