Η Toyota ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 2,8 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη λογισμικού που θα επιτρέπει την αυτόνομη οδήγηση. Ο νέος αυτός βραχίονας της Toyota που θα αναλάβει την επένδυση, έχει όνομα Toyota Research Institute – Advanced Development, θα έχει έδρα το Τόκιο θα απασχολεί 1.000 άτομα – παλιούς και νέους εργαζόμενους – και θα ελέγχεται κατά 90% από την Toyota με τους προμηθευτές του ομίλου Denso Corp και Aisin Seiki να παίρνουν το υπόλοιπο 5% ο καθένας.

Ο James Kuffner, ο άνθρωπος που θα τεθεί επικεφαλής CEO της νέας επιχείρησης δήλωσε μεταξύ άλλων:

Αυτή η εταιρεία έχει ως αποστολή να επιταχύνει τη δημιουργία λογισμικού πιο αποτελεσματικά, αυξάνοντας την ικανότητα της Toyota μέσω της πρόσληψης των κορυφαίων μηχανικών στον κόσμο.

Η ανάπτυξη λογισμικού αυτόνομης οδήγησης επιπέδου παραγωγής αποτελεί κρίσιμης σημασίας παράγοντα για την επιτυχία του προγράμματος αυτοματοποιημένης οδήγησης της Toyota.

Παράλληλα, η Toyota επενδύει άλλο ένα δισ. δολάρια σε τεχνητή νοημοσύνη και άλλες μορφές τεχνολογίας μέσω του Ινστιτούτου Toyota Research με έδρα τις ΗΠΑ και έχει μάλιστα κλείσει συνεργασίες με τη Microsoft και την Uber Technologies.

  • SAMURAI-66

    Διαφορες νοοτροπιας και φιλοσοφιας λαων και εταιρειων.
    Η toyota προχωρα στην αναπτυξη λογισμικου αυτονομης οδηγησης για ενα καλυτερο και πιο ασφαλες μελλον οδηγων επιβατων και πεζων οπως προσταζει η συγχρονη τεχνολογια ενω την ιδια στιγμη η vw λογισμικο παραποιησης ρυπων για να αυξηση τα κερδη της και να εξαπατησει ολοκληρο τον πλανητη και τους πελατες της……αλλα κολπα!!

  • MPAMPIS

    και οι Γερμανοί βγάζουν κάτι καλά λογισμικά ……αχχχαααααχχχχχχχχαααααααααααχχαχαχχχχχχχχχχχααχχαχχχχχχχχ