Η Lexus στην έκθεση της Γενεύης παρουσιάζει το UX. Το μοντέλο ακολουθεί τον σχεδιασμό του πρωτότυπου, όντας περισσότερο συμβατικός, με τα LED φωτιστικά σώματα να έχουν ενσωματωθεί στους προβολείς.

Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, πολυλειτουργικό τιμόνι και μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό. Επίσης υπάρχει κουμπί Start/Stop κινητήρα, διζωνικός κλιματισμός, και ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Το νέο entry-level crossover της Lexus βασίζεται στη νέα GA-C πλατφόρμα, φορά ζάντες 17″ και 18″, έχει μήκος 4,495 μέτρων, ύψος 1,52 μέτρων, με το μεταξόνιο του να φτάνει τα 2,64 μέτρα.

Στην έκδοση UX 200 κίνηση παίρνει από έναν νέο τετρακύλινδρο 2,0-λιτρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 168 ίππων, ο οποίος έχει θερμική απόδοσης κοντά στο 40% και συνδυάζεται με ένα νέο CVT κιβώτιο ταχυτήτων. Η υβριδική έκδοση 250h αποδίδει 176 άλογα, με το μοντέλο να είναι τετρακίνητο, μιας και ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα, με το σύστημα να μπορεί να κατανείμει μέχρι και το 80% της ροπής στον πίσω άξονα, όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες έως 70 χλμ/ώρα.

Η F Sport έκδοση αποκτά πιο σπορ παρουσιαστικό με διαφορετικούς προφυλακτήρες και ζάντες 18″ φέρει ενεργή ανάρτηση το σύστημα Active Sound Control, με το αυτοκίνητο να εξοπλίζεται και με την τελευταία έκδοση των συστημάτων ασφαλείας. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο.