Η McLaren αναθάρρησε με τον χρόνο του Alonso

Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα έκλεισε τις δοκιμές η McLaren, όντας ταυτοχρόνως η ομάδα με τα λιγότερα χιλιόμετρα, κάτι που δε θα περιμέναμε πριν από την έναρξη των χειμερινών. Η MCL33 είχε χθες πρόβλημα στο turbo του R.E.18, με τους μηχανικούς να αλλάζουν το power unit, μια διαδικασία που κράτησε πάνω από πέντε ώρες, έτσι χάθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Ο Fernando Alonso βγήκε ξανά το απόγευμα, γράφοντας συνολικά 93 γύρους, ένα όχι άσχημο νούμερο. Μάλιστα, ο Ισπανός ήταν ο δεύτερος ταχύτερος της ημέρας και ο τρίτος συνολικά των δοκιμών, κάτι που ικανοποιεί τη McLaren όσον αφορά την ταχύτητα της MCL33, όπως λέει και ο επί κεφαλής των Βρετανών, Eric Boullier.

Όταν ο Fernando πέρασε τη γραμμή, ήταν χαρούμενος στην ενδοεπικοινωνία. Έχει καλή διάθεση. Αυτό είναι μια ώθηση που χρειαζόμασταν προτού ξεκινήσουμε τους αγώνες. Προσπαθούμε να φέρουμε τη McLaren εκεί που θα έπρεπε να είναι. Όπως όλα, αυτό δε συμβαίνει μέσα σε μία μέρα. Θα υπάρξουν μερικές δυσλειτουργίες, αλλά δεν έχουμε χάσει την ικανότητά μας να σχεδιάζουμε γρήγορα μονοθέσια.

Η αλλαγή του προμηθευτή κινητήρων δεν είναι εύκολη υπόθεση με την πολυπλοκότητα των σημερινών power units, κάτι που, σύμφωνα με τον Γάλλο, δικαιολογεί τα προβλήματα που αντιμετώπισαν. Ο 44χρονος δεν γνωρίζει την ανταγωνιστικότητα του μονοθεσίου για την ώρα, αλλά πιστεύει ότι τουλάχιστον θα είναι μπροστά στο μέσον του grid.

Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, οπότε πιέζουμε τα όριά μας. Με την αλλαγή του κινητήρα πέρυσι, ίσως να τεντωθήκαμε όσον αφορά τον χρόνο που πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γι’ αυτό και τα μερικά μικρά προβλήματα. Όμως, πιστεύω ότι θα τα διορθώσουμε και, αν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, θα έχουμε αυτό που θέλουμε.

Προσπαθούμε να μαντέψουμε πού είμαστε. Είναι πιο περίπλοκο από ποτέ. Φαίνεται πως υπάρχουν μερικές ομάδες που έχουν κάνει καλή πρόοδο, όπως η Haas και η Renault. Η μάχη μπροστά θα είναι ξανά μεταξύ των Mercedes, Red Bull και Ferrari. Οι ομάδες είναι πιο κοντά από ποτέ, και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να είμαστε στο μέσον αυτού. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Ένα από τα highlights των δοκιμών είναι σίγουρα το χθεσινό αποτυχημένο pit stop των Βρετανών, όταν η MCL33 έπεσε χωρίς να έχει τους τροχούς της. Ο Boullier είπε γι’ αυτό:

Κάναμε οχτώ pit stops χθες. Τα εφτά πήγαν καλά, το ένα όχι. Και αυτό είναι το μόνο που αναφέρετε.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...