Βρισκόμαστε δέκα μέρες πριν από την έναρξη του πρώτου αγωνιστικού 3ημέρου για το Grand Prix της Αυστραλίας, έτσι η Pirelli έδωσε στη δημοσιότητα τις επιλογές των οδηγών για τα slicks ελαστικά. Εδώ και μήνες, γνωρίζουμε ότι τα διαθέσιμα ελαστικά για τη Μελβούρνη είναι η ultrasoft, η πολύ μαλακή και η μαλακή γόμα, συνεπώς περιμέναμε ότι τα ultrasofts θα έχουν την τιμητική τους.

Από τις κορυφαίες ομάδες, η Mercedes έχει επιλέξει τις περισσότερες γόμες των ultrasofts, εννιά στον αριθμό, ωστόσο ο Lewis Hamilton έχει ένα επιπλέον σετ πολύ μαλακής γόμας, με τον Valtteri Bottas να έχει από δύο σετ μαλακής και πολύ μαλακής γόμας. Η Ferrari είναι πιο συντηρητική, καθώς επέλεξε εφτά σετ των ultrasofts, και από τρία σετ της μαλακής και της πολύ μαλακής γόμας.

Παρόμοια τα ελαστικά που θα μοιραστούν οι οδηγοί της Red Bull. Έτσι, οι Daniel Ricciardo και Max Verstappen θα χρησιμοποιήσουν από οχτώ σετ ultrasoft, τρία σετ πολύ μαλακής και δύο σετ μαλακής γόμας. Τέλος, αρκετά επιθετική και η McLaren, με εννιά σετ από την ultrasoft, δύο σετ της πολύ μαλακής και δύο σετ της μαλακής γόμας, όπως μπορείς να δεις αναλυτικά στη συνέχεια.

  • thymios tsilimparis

    Μπαίνουμε για τα καλά σε αγωνιστικό πνεύμα..Δεν μπορώ να περιμένω!!
    Πολύ συντηρητική η προσέγγιση της Φερράρι. Δεν είναι μόνο τα λιγότερα Ultra, είναι και τα λίγα Super, άρα πολλά Soft. Η μόνη ομάδα με 7 μωβ είναι η Ρενώ, αλλά έχει κρατήσει 4 κόκκινα αντί 3.. .Αντίθετα η Μερκ δείχνει να ποντάρει σε δύο stint με μωβ στον αγώνα…

  • Mitsos Ribopaido

    Η φερραρι παει για ενα πιτ στοπ; Γιατι επελεξε τοσο συντηρητικη στρατηγικη ενω να πω την αληθεια την μερκ περιμενα σε πιο σκληρα.. κατι θα δουμε τρελο