Η BMW ετοιμάζει τη νέα γενιά της Σειράς 1, ώστε αυτή να παρουσιαστεί προς τα τέλη τους έτους. Το μοντέλο θα γίνει προσθιοκίνητο μιας και θα κατασκευάζεται σε μια νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα της εταιρίας η οποία θα είναι διαφορετική από την UKL των X1, 2 Series Active Tourer και Gran Tourer.

Η πλατφόρμα, όπως δήλωσε ο Klaus Frohlich, υπεύθυνος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της γερμανικής εταιρίας, θα ονομαστεί FAAR και αποτελεί την εξέλιξη της UKL. Η νέα πλατφόρμα είναι αρθρωτή και έχει σχεδιαστεί προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει και αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Η πλατφόρμα είναι συμβατή με το σύστημα τετρακίνησης xDrive της BMW, με την M130iX M Performance να είναι τετρακίνητη και να φορά έναν 2,0-λιτρο turbo κινητήρα, απόδοσης 300 ίππων. Η νέα Σειρά 1 θα ζυγίζει λιγότερο από τη σημερινή γενιά, με τους χώρους στο εσωτερικό να αυξάνονται. Θα γίνει το πρώτο μοντέλο της BMW που θα κατασκευαστεί πάνω στην FAAR πλατφόρμα, μιας και θα ακολουθήσουν τα 2 Series Gran Turismo, 2 Series Active Tourer, 2 Series Gran Tourer, iX1 και X1.