Ο οίκος Barrett-Jackson θα βγάλει στο σφυρί στο Palm Beach της Florida, τον επόμενο μήνα, ένα Lexus LFA Nurburgring Edition, το οποίο δεν έχει επιθυμητή τιμή πώλησης. Η πιο σκληροπυρηνική έκδοση του ιαπωνικού αυτοκίνητου κατασκευάστηκε σε μόλις 50 κομμάτια, όταν συνολικά κατασκευάστηκαν 500 LFA.

Από το 2012 έχει διανύσει μόλις 2.574 χλμ. και μηχανικά, φορά τον V10 κινητήρα, 4,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 570 ίππους (+10 από το “απλό” LFA), και 480 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3,7 δευτερόλεπτα, με την τελική να φτάνει τα 325 χλμ/ώρα. Επιπλέον, το κιβώτιο έχει δεχτεί και αυτό νέες ρυθμίσεις, με τις αλλαγές να γίνονται κατά 50 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορα. Είναι στην ουσία ένα track-focused LFA με το πακέτο να περιλαμβάνει νέες σκληρότερες αναρτήσεις, νέα αεροδυναμικά βοηθήματα και μία τεράστια πίσω αεροτομή κατασκευασμένη από carbon ώστε να παράγει την απαραίτητη κάθετη αεροδυναμική δύναμη βελτιώνοντας έτσι την οδηγική συμπεριφορά.

Τέλος, το Nurburgring Edition είχε για κάποιο διάστημα το καλύτερο χρόνο αυτοκινήτου παραγωγής στο Nurburgring Nordschleife με 7:14.64. Να θυμίσω ότι πριν δύο χρόνια κάποιος ζητούσε 6.430.000 ευρώ για να αποχωριστεί ένα αντίστοιχο LFA.