Μπορεί τo νέο πρωτάθλημα να προμηνύεται συναρπαστικό, με στοχευμένες αλλαγές σε τεχνικούς και αγωνιστικούς κανονισμούς, αλλά τα άσχημα νέα έρχονται στο πεδίο των χορηγών, καθώς η Red Bull ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις χορηγίες της μετά από 17 χρόνια παρουσίας στο θεσμό. Έτσι, δε θα δούμε καμιά BMW M4 DTM και Audi RS 5 DTM στα χρώματα της αυστριακής εταιρείας, γιατί, όπως θα θυμάσαι, η Red Bull ήταν βασικός χορηγός στα αυτοκίνητα των Μarco Wittmann και Mattias Ekström.

Η αποχώρηση του δις πρωταθλητή Ekström από το DTM ήταν, όπως όλα δείχνουν, η αφορμή για τους Αυστριακούς να επανεξετάσουν τις επιλογές τους και εντέλει, προτίμησαν να συνεχίσουν τη χορηγία στην αγωνιστική ομάδα EKS του Σουηδού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross. Η συνεργασία με τον Ekström κρατούσε ήδη από το 2002, με το Audi TT-R να είναι βαμμένο στα χρώμα της εταιρείας και εν συνεχεία, τα Audi A4 DTM και RS 5 DTM.

Στέλεχος της Red Bull επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία αποσύρει τις χορηγίες στο DTM φέτος και η φετινή χρονιά θα είναι η πρώτη μετά από 17 χρόνια χωρίς την παρουσία της εταιρείας στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, δεν πρόκειται για οριστική αποχώρηση, αλλά μία “παύση”, αφού στο τέλος της χρονιάς και, εφόσον το μέλλον του DTM είναι πιο ξεκάθαρο, θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση, σύμφωνα με δηλώσεις του.

Αποχωρήσεων συνέχεια, καθώς και η BWT, η αυστριακή βασική χορηγός των Lucas Auer και Edoardo Mortara, αποσύρει τη χορηγία της από τη γερμανική ομάδα. Ως εκ τούτου, δε θα δούμε το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα του συγκεκριμένου χορηγού σε κάποιο αυτοκίνητο του DTM, αλλά θα παραμείνει στα μονοθέσια της Force India, της ομάδας Arden της Formula 2 καθώς και στην ομάδα της Lechner Porsche Supercup.

Σε άλλα νέα, η BMW είναι η μόνη εταιρεία μέχρι στιγμής που έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες με τα νέα χρώματα των 6 M4 DTM, με τη σημαντικότερη αλλαγή να είναι αυτή στο αυτοκίνητο του Wittmann, δεδομένης της αποχώρησης της Red Bull. Πλέον, το αυτοκίνητο του δύο φορές πρωταθλητή είναι βαμμένο στα παραδοσιακά χρώματα του Μ Division, ενώ για μια ακόμη χρονιά, ξεχωρίζουν το “Yellow Beast” του Timo Glock και η κατάμαυρη M4 DTM του πρωταθλητή του 2012 Bruno Spengler.