Παρότι η VW έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα δώσει στους Ευρωπαίους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της που επηρεάζονται από το Dieselgate, αντίστοιχες αποζημιώσεις που έδωσε στους Αμερικάνους πελάτες της (χρηματική αποζημίωση αλλά και επαναγορά των αυτοκινήτων τους), ένα γερμανικό δικαστήριο, δικαίωσε σήμερα έναν Γερμανό πολίτη ο οποίος κινήθηκε νομικά κατά της VW.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε πως η Volkswagen θα πρέπει να δώσει ένα νέο αυτοκίνητο στον ιδιοκτήτη ενός Volkswagen Tiguan που διέθετε το παράνομο λογισμικό. Η απόφαση των δικαστών αναφέρει πως παρά το γεγονός πως το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη φέρει πλέον το νέο, διορθωμένο λογισμικό, το αυτοκίνητο “θα μπορούσε να έχει αδικαιολόγητη γρήγορη φθορά”. Έτσι αναγκάζει την Volkswagen να του δώσει ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο.

 • UltraB

  Μπράβο του, μόνο αυτό έχω να πω.
  Το καλό τον “ξένων” και ειδικά των Αμερικάνων είναι ότι δεν αφήνουν τα πράματα στην τύχη τους και το κυνηγάνε όσο δε πάει. Και εδώ προσωπικά έχω διαβάσει δεκάδες φορές για καινούργια αυτοκίνητα που τρίζουν από 15 μεριές και δυστυχώς οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους.

  • Scooby r22b

   Από τις πρώτες αποζημιώσεις στην Ευρώπη για το σκάνδαλο των ρύπων, τις πήραν Έλληνες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών το 2017 http://www.enikonomia.gr/auto/168621,dieselgate-apozimiosi-11000-evro-se-ellina-idioktiti-vw-polo.html ;-)

  • UltraB

   Δεν το ήξερα. Επίσης δε θυμάμαι να έχει αναφερθεί όσο άλλα θέματα εκείνο τον καιρό από τα αντίστοιχα σχετικά ειδησεογραφικά site αλλά ίσως κάνω λάθος. Μπράβο του πάντως και εκείνου που το κυνήγησε!

 • σιγουρα η θα ειναι δικηγορος..η θα ειχε αρκετα χρηματα για πεταμα για να το κυνηγησει το θεμα !!!!
  παντως αυτ δεν θα δωσει πατημα και στους υπολοιπους ευρωπαιους για να διεκδηκσουν κατι παρομοιο ?

 • Scooby r22b