Με την ανταγωνιστικότητα της RB14 να είναι σε πολύ καλά επίπεδα, ο Daniel Ricciardo ήθελε να ανέβει στο βάθρο, όμως αυτό είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί πλέον. Αιτία η ποινή των τριών θέσεων που πήρε στην εκκίνηση της Κυριακής, με τους αγωνοδίκες να αποφασίζουν ότι ο Αυστραλός δεν έκοψε όσο θα έπρεπε στο καθεστώς της κόκκινης σημαίας.

Ο πιλότος της Red Bull βρισκόταν σε έναν πολύ γρήγορο γύρο με τα ultrasofts, όταν είχαμε κόκκινη σημαία, λόγω ενός καλωδίου στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Η ποινή θα μπορούσε να είναι πιο αυστηρή, όμως οι αγωνοδίκες έλαβαν υπ’ όψιν τους το γεγονός ότι ο 28χρονος μείωσε σημαντικά στις τελευταίες στροφές.

Αυτό έφερε τελικά ποινή τριών θέσεων, αλλά και δύο βαθμούς στην super licance του, έτσι στην καλύτερη περίπτωση θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση, αν βέβαια καταφέρει να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στις αυριανές κατατακτήριες.

  • Διαβάζω τον τον τίτλο του άρθρου “Ποινή τριών θέσεων στον Ricciardo” και αμέσως σκέφτομαι πως τα μονοθέσια ακόμα δεν έτρεξαν τον πρώτο τους αγώνα και έχουν τα πρώτα θέματα αξιοπιστίας.
    Διαβάζω το άρθρο και τρώω την πίκρα μου, αφού ο Αυστραλός τιμωρήθηκε για μην συμμόρφωση σε όρια ταχύτητας εντός της πίστας.
    Αναμονή μέχρι τον αγώνα μπας και μας κάνει την χάρη κανένα PU ή κάποιο κιβώτιο ταχυτήτων………….