Άνδρας μήνυσε την BMW επειδή το αυτόματο κλείσιμο των πορτών του έκοψε το δάχτυλο

Σχετικά άρθρα

Ο 61-χρονος Godwin Boateng, ένας μηχανικός ανάπτυξης λογισμικού από το Long Island της Νέας Υόρκης μήνυσε την BMW, επειδή ισχυρίζεται πως το αυτόματο σύστημα κλεισίματος των πορτών της BMW Χ5 του, του έκοψε τον δεξί αντίχειρα.

Ο Boateng αναφέρει πως το σύστημα αυτόματου κλεισίματος της πόρτας ενεργοποιήθηκε όταν η πόρτα του οδηγού βρισκόταν ανοικτή περίπου 30 εκατοστά από την κλειστή θέση, και δεν σταμάτησε να λειτουργεί, παρότι ανάμεσά στην πόρτα και στο πλαίσιο πιάστηκε το δάχτυλό του.

Το περιστατικό συνέβη στις 6 Ιουλίου του 2016, με τον άνδρα να μεταφέρεται σε τοπικό νοσοκομείο, εκεί όπου οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως δεν μπορούν να συνδέσουν ξανά τον αντίχειρά του.

Από τότε ο Boateng έχει κάνει δύο χειρουργεία, με τον δικηγόρο του να αναφέρει πως σίγουρα υπάρχει κάποιο λάθος στον σχεδιασμό του συστήματος, αφού οι αισθητήρες δεν προστάτευσαν τον πελάτη του, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει τον αντίχειρά του. Παράλληλα υποστηρίζει πως η BMW γνώριζε για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά δεν προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της, ούτε προσπάθησε να το διορθώσει.

Η BMW παράλληλα δέχτηκε ακόμη μια μήνυση, αυτή τη φορά στο Νιου Τζέρσεϊ, με το δικηγορικό γραφείο Hagens Berman να υποστηρίζει πως η BMW X5 diesel παραγωγής 2009-2011 και η BMW 335d παραγωγής 2009-2011 διαθέτουν παράνομο λογισμικό που χειραγωγεί τις εκπομπές ρύπων, οι οποίες είναι έως και 27 φορές μεγαλύτερες από τις επιτρεπτές. Η BMW απαντά πως κανένα μοντέλο της δεν χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό και πως όλα τα αυτοκίνητά της συμμορφώνονται πλήρως με τους νόμους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...